FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

29. Dani satire od 3. do 23. lipnja

ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - Dvadeset i deveti Dani satiresatiričkog kazališta Kerempuh održavaju se od 3. do 23. lipnja, a uslužbenoj konkurenciji sudjelovat će 18 kazališta, koja će izvesti 19predstava, najavila je na današnjoj konferenciji za novinare izbornicaovogodišnjih Dana Željka Udovičić.
ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - Dvadeset i deveti Dani satire satiričkog kazališta Kerempuh održavaju se od 3. do 23. lipnja, a u službenoj konkurenciji sudjelovat će 18 kazališta, koja će izvesti 19 predstava, najavila je na današnjoj konferenciji za novinare izbornica ovogodišnjih Dana Željka Udovičić.

Ta manifestacija, koja okuplja najbolja komediografska i satirička djela hrvatske i inozemne kazališne produkcije ove će godine imati naglasak na komediji, rekla je izbornica dodajući kako će posjetitelji imati priliku vidjeti 15 hrvatskih i četiri inozemne predstave. Na Danima satire tako gostuju, među ostalima, i Slovensko mladinsko gledališće, Hrvatsko narodno kazalište iz Mostara, Makedonski naroden teatar, te sarajevsko Narodno pozorište.

Uz suvremene autore, kako je najavila Udovičić, posjetitelji će imati priliku vidjeti i dva klasika iz velikih nacionalnih kuća. Riječ je o Čehovljevom "Galebu" u izvedbi riječkog HNK, te Gogoljevom "Revizoru" u izvedbi sarajevskog Narodnog pozorišta.

Ovogodišnji Dani satire posvećeni su dvojici pisaca i ruskih humorista Iljii Arnoldoviču Iljifu i Jevgeniju Petroviču Petrovu.

U radu ocjenjivačkog suda sudjelovat će Joško Juvančić, Marija Sekelez, Želimir Ciglar i Jasna Palić Picukarić, a bit će dodijeljeni Zlatni smijehovi za najbolju predstavu u cjelini, najbolju režiju, najbolji tekst, najbolju kabaretsku predstavu, žensku ulogu, pet ravnopravnih glumačkih nagrada i tri posebna priznanja za ostvarenja koja posebno zapazi žiri. Zlatni smijeh "Mladen Crnobrnja Gumbek" bit će dodijeljen kao glavna nagrada za mušku ulogu, nagrada "Ivo Serdar" za ulogu najbolje prihvaćenu od publike, te nagrada "Sabrija Biser" mladom glumcu za uspjelo interpretiranu ulogu karakterne komike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙