FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 22. lipnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat.
ZAGREB, 22. lipnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Željko Pecek iz HSS-a potvrdio je danas da je odustao od ostavke te da ostaje na čelu Regionalne organizacije HSS-a za Slavoniju nakon što je za to dobio potporu većine u regionalnom Predsjedništvu te stranke. Pecek, koji je prije 10-ak dana dao ostavku na tu dužnost, odustao je od nje, nakon što je većina članova regionalnog Predsjedništva HSS-a na sastanku u ponedjeljak, odbila prihvatiti ostavku. "Nisam želio povući ostavku, no velika većina glasovanjem je odlučila da trebam zadržati dužnost koju sam do sada obnašao", izjavio je Željko Pecek u telefonskoj izjavi Hini.

ZAGREB - Pokraj jame Jazovke kod Sošica na Žumberku danas je misom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana počast ubijenim pripadnicima ustaških i domobranskih postrojba koje su partizani bacili u tu jamu nakon bitke kod Krašića 1943., te nakon završetka Drugog svjetskog rata, u svibnju i lipnju 1945. Skup već tradicionalno na 22. lipnja, Dan antifašističke borbe, organizira Odbor za spomen-pohod na Jazovku, koji okuplja nekoliko udruga, stranaka i pojedinaca na čelu s udrugom "Uzdanica '90". Predsjednik te udruge Anto Jurendić rekao je novinarima da ovaj spomen-pohod organiziraju svake godine na Dan antifašističke borbe kako bi "upozorili na uzrok svih strahota hrvatskog naroda, na prave počinitelje zločina - tzv. antifašiste koji su danas u šumi Brezovici".

MAKARSKA - Državni tajnik za turizam Zdenko Mičić, pomoćnik ministra Robert Pende i potpredsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju Ivan Gotovac, u sklopu višednevnog boravka u Dalmaciji i posjeta trgovačkim društvima iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju, obišli su danas Hotele Makarska. Nakon obilaska triju makarskih hotelskih kuća, u kojima se odmara 1450, uglavnom inozemnih, gostiju, izrazili su zadovoljstvo viđenim, te su razgovarali s predsjednikom Uprave Društva Hrvojem Urlićem i njegovim suradnicima. U makarskim hotelima Meteor, Dalmacija i Rivijera ove se godine planira ostvarenje 225.000 noćenja, a Hrvatski fond za privatizaciju upravlja portfeljem od 73,71 posto dionica.

POŽEGA - U povodu Dana antifašističke borbe danas je u Požegi otvorena izložba autentičnih fotografija i dokumenata koji govore o tom vremenu na prostoru Požeštine. Predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Požege Borivoj Zarić kazao je da će Požeška javnost bit će upoznata s novim fundusom od nekoliko stotina fotografija snimljenih u Slavoniji i Požeštini. Njih je nedavno darovao potomak pripadnika antifašističkog pokreta, a koji danas živi u Francuskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙