FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OECD: Nezaposlenost u Europi sporo će opadati u iduće dvije godine

PARIZ, 28. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Nezaposlenost u Europi trebala bise blago smanjivati do 2006. sa sadašnjih visokih razina, navodiOrganizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) u svojim prognozamaza zapošljavanje u 2005., objavljenim u utorak.
PARIZ, 28. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Nezaposlenost u Europi trebala bi se blago smanjivati do 2006. sa sadašnjih visokih razina, navodi Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) u svojim prognozama za zapošljavanje u 2005., objavljenim u utorak.

Dok je značajno smanjena u nekoliko zemalja, uključujući Australiju, Japan, Britaniju i Sjedinjene Države, nezaposlenost je porasla u 14 zemalja OECD-a, uključujući Francusku i Njemačku, navodi ta organizacija u svojem izvješću.

Ovakve visoke razine nezaposlenosti trebale bi se blago smanjivati tek u 2006., ističu u OECD-u.

Procjenjuje se da će u Francuskoj stopa nezaposlenosti, trenutno na najvišoj razini u zadnjih pet godina u visini 10,2 posto, ostati oko tih razina tijekom ove godine, dok bi se iduće trebala spustiti na 9,6 posto.

Za Njemačku OECD predviđa stopu nezaposlenosti u prosjeku od oko 9,6 posto u ovoj godini, koja bi se u 2006. trebala smanjiti na 9,1 posto.

Sličan trend očekuju i u ostalim zemljama istočne Europe. Stopa nezaposlenosti u Poljskoj, primjerice, smanjit će se na 17,3 posto u idućoj godini, s 19 posto zabilježenih u 2004.

Bolje vijesti OECD ima u pogledu zapošljavanja u Sjedinjenim Državama i Japanu, pri čemu se značajniji pad stope nezaposlenosti očekuje u SAD-u u iduće dvije godine kada bi se ona trebala spustiti s 5,5 posto u 2004. na 4,8 posto u 2006.

Stopa nezaposlenosti u Japanu očekuje se u visini 4,1 posto u 2006., prema 4,7 posto zabilježenih u 2004. To je, kako navode u OECD-u, dijelom rezultat sporog povećanja radne snage.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙