FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stopa nezaposlenosti u Češkoj smanjena na 8,4 posto

PRAG, 8. lipnja 2005. (Hina/Dpa) - Proljetno zapošljavanje ugrađevinarstvu, šumarstvu i uslužnom sektoru zaslužno je zasmanjivanje nezaposlenosti u Češkoj.
PRAG, 8. lipnja 2005. (Hina/Dpa) - Proljetno zapošljavanje u građevinarstvu, šumarstvu i uslužnom sektoru zaslužno je za smanjivanje nezaposlenosti u Češkoj.

Po podacima češkog ministarstva rada objavljenima u srijedu, stopa nezaposlenosti u toj zemlji u svibnju je snižena na mjesečnoj razini za 0,4 postotna boda, na 8,4 posto. U odnosu na isti mjesec lani niža je 0,1 postotni bod.

Ministarstvo naglašava da je smanjivanju stope nezaposlenosti pripomogao i uspješan vladin program stvaranja novih poslova.

No, gledano po pojedinim regijama, nezaposlenost je vrlo neravnomjerno raspoređena. Tako na sjeveru zemlje s mnogo rudnika stopa nezaposlenosti doseže 20 posto, dok je u Pragu ispod tri posto.

Najnoviji podatak slaže se s nedavnim najavama nekoliko kompanija da će zapošljavati. Primjerice, njemački dobavljač auto dijelova Robert Bosch ovoga je tjedna najavio da zapošljava 800 ljudi, a u dvije godine planira zaposliti još 1.000 djelatnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙