FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush uputio novo upozorenje Siriji zbog Libanona

WASHINGTON, 10. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednik GeorgeW. Bush je u petak uputio novo upozorenje Siriji naloživši joj dapovuče pripadnike svojih obavještajnih službi iz Libanona.
WASHINGTON, 10. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W. Bush je u petak uputio novo upozorenje Siriji naloživši joj da povuče pripadnike svojih obavještajnih službi iz Libanona.

Američki predsjednik je rekao da je "uznemiren" informacijama o stalnoj nazočnosti sirijskih tajnih službi u Libanonu.

"Da bi Libanon bio slobodan, Sirija treba ne samo povući svoje vojnike, već i članove svojih obavještajnih službi", naglasio je i dodao da je to također poruka Ujedinjenih naroda i međunarodne zajednice.

Nekoliko sati ranije je glasnogovornik Bijele kuće Scott Mc Clellan ukazao na sirijsko "uplitanje i zastrašivanje" u Libanonu i naložio je Damasku da "u potpunosti poštuje rezoluciju 1559 Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda".

Specijalnog predstavnika Kofija Annana Terje Roed-Larsena, koji prati primjenu rezolucije Vijeća sigurnosti o sirijskom povlačenju iz Libanona, u nedjelju treba primiti sirijski predsjednik Bashar al-Assad.

Prema podacima neimenovanih američkih dužnosnika na koje se poziva New York Times u broju od petka, Washington je primio "vjerodostojne informacije" o pripremama sirijskih tajnih službi za ubojstva novih libanonskih dužnosnika i o povratku u Libanon članova sirijskih vojnih obavještajnih službi radi stvaranja "ozračja zastrašivanja".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙