FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 28. lipnja

ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za utorak, 28. lipnja.
ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 28. lipnja.

ZAGREB - Ministarstva pravosuđa Hrvatske i Finske i Europska komisija organiziraju konferenciju na temu racionalizacije organizacije i strukture hrvatskih sudova u hotelu Sheraton s početkom u 11:00 sati.

Na konferenciji će među ostalima govoriti ministrica pravosuđa RH Vesna Škare Ožbolt i finski ministar pravosuđa Johannes Koskinen.

ZAGREB - Britanski veleposlanik Sir John Ramsden održat će predavanje na temu "Europska unija, proširenje i predsjedništvo Velike Britanije" u Europskom domu, Jurišićeva 1/I, u 18:00 sati.

JERUZALEM - Drugog i završnog dana službenog posjeta Izraelu hrvatsko izaslanstvo na čelu s premijerom Ivom Sanaderom posjetit će ove godine otvoreni Muzej holokausta Yad Vashem, a obići će i Aleju pravednika i Povijesni muzej. U Dvorani sjećanja položit će vijenac te potpaliti vječni plamen, nakon čega će obići Dječju dvoranu sjećanja te se upisati u knjigu dojmova. Potom će se uputiti Park naroda gdje će premijer Sanader pročitati "Molitvu drvu" te će, u znak sjećanja na prvi posjet hrvatskog premijera Izraelu, zasaditi stablo.

Posljednji događaj dvodnevnog službenog posjeta predsjednika Hrvatske vlade Državi Izrael bit će njegov razgovor s izraelskim kolegom Arielom Sharonom, nakon čega će dvojica premijera dati izjave za novinare.

SARAJEVO - Hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Ivo Miro Jović preuzet će dužnost predsjedatelja Predsjedništva BiH u okviru redovite osmomjesečne rotacije.

MADRID - Izraelski predsjednik Moshe Katzav doputovat će u službeni posjet Španjolskoj (do 30. lipnja).

FORT BRAGG - Američki predsjednik George W. Bush govori o borbi protiv terorizma.

BEJRUT - Konstitutivna sjednica novog saziva libanonskog parlamenta.

VATIKAN/RIM - U Bazilici svetog Ivana Lateranskog počet će postupak za beatifikaciju pape Ivana Pavla II.

PORTSMOUTH - Obilježavanja 200. obljetnice bitke kod Trafalgara. Ukupno 156 brodova iz više od 40 mornarica trebalo bi sudjelovali na svečanosti obilježavanja pobjede admirala Horatia Nelsona nad francuskom i španjolskom flotom 21. listopada 1805. godine. Bitka kod Trafalgara uz španjolsku obalu značila je kraj osvajačkog pohoda Napoleona Bonapartea u Europi i omogućila je Britaniji vlast nad svjetskim morima. Međutim, Nelsona, koji je tada imao 47 godina, ubio je francuski snajperist u toj epskoj bitci.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Đurđa Beraković

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Duška Gerić Koren

Navečer: Srđan Baković

Tel: **385-1-4808 645

Fax: **385-1-4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙