FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja svijet - za petak, 10. lipnja

ZAGREB, 10. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak 10. lipnja.
ZAGREB, 10. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak 10. lipnja.

BRIJUNI - Zajednička sjednica hrvatske i slovenske vlade na kojoj se očekuje potpisivanje Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja te vjerojatno i Zajedničke izjave o izbjegavanju incidenata na granici koju dvije strane intenzivno pripremaju približavajući stajališta.

ZAGREB - Predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev dolazi u posjet Hrvatskoj gdje će o bilateralnim i drugim odnosima razgovarati sa svojim domaćinom hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem. Snimatelji i fotoreporteri trebaju biti u Uredu predsjednika RH najkasnije u 15.30 sati. U 16.00 sati - svečani doček u Uredu Predsjednika (Pantovčak 241), razgovori dvojice Predsjednika, razgovori službenih izaslanstava. Potpisivanje Sporazuma o kulturnoj suradnji, protokola o suradnji Ministarstava vanjskih poslova i Memoranduma o suradnji između zrakoplovnih vlasti RH i zrakoplovnih vlasti AR u 17.10 sati.

Novinari trebaju biti u Uredu predsjednika najkasnije u 16.30 sati. Izjave za medije bit će u 17.15 sati, a u 20.00 sati je svečana večera koju u čast azerbejdžanskoga predsjednika priređuje predsjednik Republike Hrvatske.

PULA - Konstitutivna sjednica zajedničke hrvatsko-slovenske Povijesne komisije 15.30 sati, Pula, zgrada poglavarstva Istarske županije, Flanatička 29. Nakon završetka sjednice, u 17.00 sati, predviđen je susret s novinarima.

BLED - Dvodnevna konferencija predsjednika parlamenata 11 zemalja centralne i jugoistočne Europe, na kojem hrvatsko parlamentarno izaslanstvo predvodi Mato Arlović. U subotu će o rezultatima i porukama skupa biti održana konferencija za novinare. Riječ je o regionalnom susretu predsjednika parlamenata država tzv. Višegradske skupine kojima su se kasnije pridružile Austrija i Slovenija, pa se u ovom sastavu održava četvrti put. Glavne teme susreta bit će realizacija tzv. lisabonske razvojne strategije Europske unije, te srednjoročno financiranje EU-a u vezi s donošenjem plana za europski proračun u razdoblju 2007-2014. godine o čemu će odlučivati lideri EU-a na svom sastanku idućeg tjedna.

BRUXELLES - Izaslanstvo ministarstva obrane pod vodstvom državnoga tajnika Mate Rabotega na sastanku ministara obrane Euroatlantskoga partnerskog vijeća (EAPC).

BEOGRAD - Šef UNMIK-a Soren Jessen Petersen u petak dolazi u službeni posjet Beogradu gdje će se sastati s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem i premijerom Vojislavom Koštunicom te s veleposlanicima zemalja članica Kontakt-skupine. Tema sastanaka bit će situacija na Kosovu, s obzirom na zaključke prošlomjesečne sjednice Vijeća sigurnosti UN-a, na kojoj je odlučeno da norveški diplomat Kai Eide od idućeg ponedjeljka, 13. lipnja na Kosovu počne mandat specijalnog izaslanika generalnog tajnika UN-a za političku ocjenu standarda na Kosovu.

KAZIMIERZ - Sastanak premijera Višegradske skupine (Češka, Mađarska, Poljska, Slovačka).

OSLO - U posjet Norveškoj stiže švedski kraljevski par u sklopu svečanosti obilježavanja stote obljetnice razvrgavanja unije dviju zemalja (i 11.06.).

ABUJA - Nastavak pregovora između sudanske vlade i pobunjenika iz Darfura.

WASHINGTON - Američki predsjednik George Bush sastaje se s južnokorejskim predsjednikom Rohom Moo-Hyunom.

WASHINGTON - Američka državna tajnica Condoleezza Rice sastaje se s pakistanskim ministrom vanjskih poslova Khurshidom Kasurijem.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Nataša Barac

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Duška Gerić Koren

Navečer: Sonja Djerasimović

Tel.: **385-1-4808 645

Fax.: **385-1-4808 822

E-mail: vpdeskŽhina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙