FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grčka potpuno paralizirana štrajkom

ATENA, 24. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Štrajk javnih službi uzrokovao jeu petak u Grčkoj opći kolaps, otkazani su letovi zrakoplova, državnauprava zatvorila je urede, a sindikati prosvjeduju protiv gospodarskihreforma koje vlada želi uvesti.
ATENA, 24. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Štrajk javnih službi uzrokovao je u petak u Grčkoj opći kolaps, otkazani su letovi zrakoplova, državna uprava zatvorila je urede, a sindikati prosvjeduju protiv gospodarskih reforma koje vlada želi uvesti.

Oko 3.000 prosvjednika izašlo je na ulice Atene uzvikujući slogane protiv gospodarskih reforma konzervativne vlade. Nadomak grada, turisti čekaju u atenskoj međunarodnoj zračnoj luci, budući da je državna zrakoplovna tvrtka Olympic Airlines otkazala stotinjak i odgodila deseta letova zbog štrajka osoblja. Zaposlenici atenskog metroa i državne željeznice također su obustavili rad.

U javnim bolnicama primaju se samo hitni slučajevi, dok su porezne i druge državne službe zatvorile vrata na jedan dan.

I grčki su novinari pozvali na četverosatni prekid objavljivanja informacija, od podneva do 16 sati.

Konzervativna vlada koja je na vlasti 15 mjeseci, odlučna je u nakani da pokrene val privatizacija, reformira mirovinski sustav, uvede novi zakon o radu i poveća radno vrijeme. Predlaže i ukidanje stalnog zapošljavanja u javnim službama.

Vlada upozorava da su reforme nužne za otvaranje radnih mjesta i poticanje gospodarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙