FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pokret za neovisnu Crnu Goru: Referendum neće destabilizirati regiju

PODGORICA, 29. svibnja 2005. (Hina) - Koordinator Pokreta za neovisnuCrnu Goru Branko Lukovac odbacio je optužbe da bi referendum, koji seplanira za travanj sljedeće godine, mogao izazvati nestabilnost uregiji i poručio kako je Crna Gora u bliskoj prošlosti očuvalastabilnost u mnogo težim unutrašnjim i regionalnim uvjetima.
PODGORICA, 29. svibnja 2005. (Hina) - Koordinator Pokreta za neovisnu Crnu Goru Branko Lukovac odbacio je optužbe da bi referendum, koji se planira za travanj sljedeće godine, mogao izazvati nestabilnost u regiji i poručio kako je Crna Gora u bliskoj prošlosti očuvala stabilnost u mnogo težim unutrašnjim i regionalnim uvjetima.

"A to će Crna Gora činiti i ubuduće. Put stabilnosti u Crnoj Gori jest u zajedničkom angažmanu da se osiguraju demokratski uvjeti i unaprijede standardi za slobodno izjašnjavanje građana na referendumu", kazao je Lukovac. Dodao je kako vjeruje da će i oni koji se sada protive referendumu izvući pouke i doći do zaključka da je bolje zajednički raditi na stvaranju uvjeta za istinski slobodan proces, uz primjenu prakse zemalja razvijene demokracije.

Referendum o državno pravnom statusu Crne Gore bit će održan najkasnije u travnju sljedeće godine, zaključilo je Vijeće Pokreta za europsku neovisnu Crnu Goru.

Vijeće je, kako stoji priopćenju objavljenom u nedjelju, na sjednici održanoj u subotu u Podgorici pozvalo nadležne crnogorske organe da donesu odluku o točnom datumu održavanja referenduma, ocjenjujući da će se približavanjem isteka roka Povelje povećavati pritisak na Crnu Goru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙