FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael: smanjuje se potpora povlačenju iz Gaze

JERUZALEM , 10. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Istraživanje javnogmišljenja čiji su rezultati objavljeni u petak u izraelskom listuYediot Aharonot potvrdili su tendenciju smanjenja potpore Izraelacaplanu o povlačenju iz pojasa Gaze.
JERUZALEM , 10. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Istraživanje javnog mišljenja čiji su rezultati objavljeni u petak u izraelskom listu Yediot Aharonot potvrdili su tendenciju smanjenja potpore Izraelaca planu o povlačenju iz pojasa Gaze.

Prema spomenutom istraživanju samo 53 posto Izraelaca podupire plan, 38 posto ga ne odobrava, a ostali ispitanici nisu izrazili mišljenje o tomu. Rezultati su to istraživanja što ih je na uzorku od 501 osobe u četvrtak proveo institut Mina Tzemach, uz mogućnost pogreške od 4,4 posto.

Rezultati sličnog istraživanja što ih je isti institut proveo u veljači ove godine tada su pokazali da je za povlačenje 69 posto stanovnika Izraela, da je protiv 27 posto, a ostali se nisu izjasnili.

Izraelski list Maariv objavio je 3. lipnja svoje istraživanje prema kojemu samo 50 posto Izraelaca podupire povlačenje, 34 posto je protiv, a 12 posto nije iznijelo svoje mišljenje.

Do polovine kolovoza Izraelci iz pojasa Gaze prema planu moraju evakuirati 8.000 izraelskih doseljenika koji žive u 21 naselju, te stanovnike četiriju izoliranih naselja na sjeveru Zapadne obale.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙