FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MI: Hrvatska (ž) - Francuska 31:29

ALMERIA, 25. lipnja 2005. (Hina) - U susretu 1. kola A skupineMediteranskoga turnira u Vicaru su hrvatske rukometašice svladaleFrancusku sa 31:29 (17:15). Pred 200 gledatelja u dvorani Pabelossudili su Fernandez i Permuy iz Španjolske.
ALMERIA, 25. lipnja 2005. (Hina) - U susretu 1. kola A skupine Mediteranskoga turnira u Vicaru su hrvatske rukometašice svladale Francusku sa 31:29 (17:15). Pred 200 gledatelja u dvorani Pabelos sudili su Fernandez i Permuy iz Španjolske.

HRVATSKA: Jelčić, Grubišić, Tatari 6, Čop 3, Golubić, Penezić, Šarić, Arslanagić 9 (3), Pušić 3, Koznjak, Horvat, Pasičnik 6 (1), Zebić 1, Pensa 3.

FRANCUSKA: Bouveret, Pradel, Signate 6, Manneau 1, Kamto, Drii, Betare, Badouin 3, Rousillon 1, Spincer 8 (6), Legenty 2, Demangeon, Gomis 5, Guehl 3.

Sedmerci: Hrvatska 6 (4), Francuska 8 (6)

Isključenja: Hrvatska 8, Francuska 12 minuta.

Hrvatske rukometašice su u premijernoj utakmici mediteranskog turnira u Vicaru pobijedile selekciju Francuske sa 31:29 (17:15), čime su stekle realne izglede da kao pobjednice A skupine, u kojoj su još Italija i Slovenija, imaju lakšeg protivnika u četvrtfinalu. Izabranice Josipa Šojata ugodno su iznenadile trijumfom nad vrlo jakim Francuskinjama, te igrom, barem u drugom dijelu prvoga i prvom dijelu drugoga poluvremena.

Naše rukometašice nisu dobro startale, Francuskinje su povele sa 5:1 u 3. minuti i trebalo je dosta vremena da se srede redovi, pogotovu u napadu. U 10. minuti Maja Zebić je izjednačila na 8:8 i potom su se stvari počele odvijali povoljnije za Hrvatice. Poluvrijeme smo dobili sa 17:15, a u drugome dijelu smo briljantnom igrom došli velikih sedam razlike u 48. minuti. Potom slijedi opuštanje, Svitlana Pasičnik je dobila udarac u potkoljenicu, Maida Arslanagić posebnog čuvara, pa je izgubljena ubojitost u napadu. Četiri minute prije kraja Francuskinje su došle na 29:27, izgledalo je prilično dramatično, no prvo je Arslanagić podigla na 30:27, a potom Maja Čop zabila pogodak koji nas je vratio na tri razlike.

"Ne zanima me umjetnički dojam, bitna je samo pobjeda protiv Francuske, selekcije koja je aktualni svjetski prvak. Loše smo počeli, onda smo se naglo digli, da bi potom zbog čiste dekoncentracije doveli utakmicu u neizvjesnu završnicu. Očekujem bolju igru jer je svaki početak na ovakvim turnirima izuzetno težak, ali i tim slađi kada se pobijedi", kazao je Šojat.

Sljedeću utakmicu hrvatske rukometašice igraju u nedjelju protiv Slovenije u 13.30, a dobra vijest je da će igrati Pasičnik, koja je doživjela samo lakšu kontuziju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙