FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mediteranske igre - podignuta hrvatska zastava

ALMERIA, 23. lipnja 2005. (Hina) - Tradicionalnom ceremonijom uMediteranskom selu u Almeriji u četvrtak je na jarbol podignutahrvatska zastava, čime su hrvatski sportaši i službeno postalistanovnici Sela u kojem će za vrijeme Mediteranskih igara boraviti3700 sportaša iz 21 zemlje Afrike, Azije i Europe.
ALMERIA, 23. lipnja 2005. (Hina) - Tradicionalnom ceremonijom u Mediteranskom selu u Almeriji u četvrtak je na jarbol podignuta hrvatska zastava, čime su hrvatski sportaši i službeno postali stanovnici Sela u kojem će za vrijeme Mediteranskih igara boraviti 3700 sportaša iz 21 zemlje Afrike, Azije i Europe.

Na ovećem platou uz more održana je kratka svečanost u kojem su gradonačelnik Mediteranskog sela Joaquin Aguilla Lanza i šef Misije HOO-a Damir Šegota izmijenili poklone, a potom je uz intoniranje hrvatske himne na jarbol podignuta naša zastava. Gradonačelnik Lanza, čiji sin Eduardo radi kao pomoćnik u našoj Misiji, dobio je od Šegote grumen hrvatske zemlje i vodu posebno spremljenu u drevnu amforu, što će biti iskorišteno na ceremoniji otvaranja Igara u petak.

Ceremonija otvaranja na tek godinu dana starom stadionu Mediteraneo započinje tek u 22 sata, a trajat će do ponoći, pa joj zasigurno neće nazočiti svi hrvatski sportaši u Almeriji, primjerice plivači čija kvalifikacije započinju već u 9 sati sljedeći dan. O samoj ceremoniji otvaranja nije se u četvrtak moglo saznati gotovo ništa, budući da u glavnom press-centru materijala za novinare, osim onih starih i po mjesec ili godinu dana, jednostavno nije bilo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙