FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MI - Kožulj i Jovanović korak do medalje (šira verzija)

ALMERIA, 24. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatski plivači prvi su od našihsportaša nastupili na XV Mediteranskim igrama u Almeriji i prijeslužbenog otvaranja u petak navečer, no prva medalja ipak nijeosvojena, iako su Gordan Kožulj i Sanja Jovanović bili jako blizu -oboje su završili kao četvrti na 50 leđno.
ALMERIA, 24. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatski plivači prvi su od naših sportaša nastupili na XV Mediteranskim igrama u Almeriji i prije službenog otvaranja u petak navečer, no prva medalja ipak nije osvojena, iako su Gordan Kožulj i Sanja Jovanović bili jako blizu - oboje su završili kao četvrti na 50 leđno.

Jovanović je dionicu plivala za 29.41 sekundi, što je 23 stotinke sporije od njezina i hrvatskoga rekorda, a 19 stotinki sekunde slabije od vremena brončane Španjolke Peris. Zlato je u ovoj disciplini pripalo Francuskinji Mamadou (29.17).

I Kožulj se morao zadovoljiti četvrtim mjestom, ali njegov rezultat od 26.16 sekundi samo je 14 stotinki sporiji od državnoga rekorda, te 29-godišnjem Zagrepčaninu ulijeva nadu da u subotu može do odličja na njegovoj pravoj disciplini 200 leđno.

"Zadovoljan sam, mada sam imao pogrešaka u samoj utrci koja je bila odlična. Moj glavni cilj je Svjetsko prvenstvo, pa još nisam u vrhunskoj formi, pa je rezultat zapravo i dobar. Na 200 metara očekujem rezultat oko dvije minute, možda odem i ispod tog vremena, a najveći konkurenti bit će mi Slovenac Medvešek i Egipćanin Hussein, koji je na 50 leđno bio treći", izjavio je Kožulj, koji ne bi uspio prestići Egipćanina (25.86) ni da je plivao rekord. Mediteranski prvak u ovoj disciplini postao je Grk Grigoriadis (25.62).

Ženska štafeta 4 x 100 slobodno u sastavu Sanja Jovanović, Anja Trišić, Marina Dadić i Smiljana Marinović bila je peta u finalu, no oborile su za dvije i pol sekunde hrvatski rekord koji sada iznosi 3:55.48.

Krešimir Čač je u finalu 200 mješovito bio peti sa vremenom 2:05.98, Vanja Rogulj je na 100 prsno šesti sa rezultatom 1:03.65 minuta, a Smiljana Marinović sedma na 100 prsno sa 1:12.23.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙