FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MI - Srebro Kožulja, bronca Ane Sršen

ALMERIA, 25. lipnja 2005. (Hina) - Drugi dan plivačkih natjecanja naMediteranskim igrama u Almeriji donio je Hrvatskoj dvije medalje -srebro Gordana Kožulja na 200 leđno i broncu Ane Sršen u utrci 100slobodno sportaša sa invaliditetom.
ALMERIA, 25. lipnja 2005. (Hina) - Drugi dan plivačkih natjecanja na Mediteranskim igrama u Almeriji donio je Hrvatskoj dvije medalje - srebro Gordana Kožulja na 200 leđno i broncu Ane Sršen u utrci 100 slobodno sportaša sa invaliditetom.

Kožulj je bio mediteranskim prvakom do zadnjih 30 metara utrke, okrenuo je "stotku" kao prvi sa dobrih 58.20 sekundi, a u samoj završnici zlato mu je uzeo Slovenac Blaž Medvešek (2:00.08). Rezultat od 2:00.48 minuta nije posebno zadovoljio Gordana, koji je prije utrke najavio vrijeme možda i ispod dvije minute. Kao i na jučerašnjoj utrci na 50 metara leđno, Kožulj je radio puno manjih pogrešaka, te se činilo da je otplivao 230-240 umjesto 200 metara.

"Jako sam zadovoljan sa medaljom, ali nezadovoljan sa utrkom, kao i rezultatom. Radio sam previše pogrešaka, a Medvešek je preiskusan da to ne bi iskoristio, uostalom, on je čovjek koji je bio u finalu Olimpijskih igara. Moj cilj ove sezone ostaje Svjetsko prvenstvo, a ovo je usputna stanica. Bit će spreman u Montrealu", kazao je Kožulj, koji 27. lipnja putuje u Zagreb gdje će narednih sedam dana podizati formu.

Ana Sršen je ponovila uspjeh sa prošlih Igara u Tunisu, broncu na 100 slobodno osvojila je s rezultatom od 1:10.76 minuta i to u "open" kategoriji sa različitim tjelesnim hendikepom, pa su neke plivačice bile u prednosti u odnosu na Dubrovkinju.

"Išla sam osobni rekord što je sjajno. Ovo su mi treće Mediteranske Igre, a to je natjecanje koje je meni najdraže, budući da sam prvu veliku medalju osvojila u Bariju 1997", izjavila je Ana Sršen.

U utrci osoba sa invaliditetom trostruki olimpijski pobjednik Mihovil Španja osvojio je šesto mjesto sa 1:07.16, dok je Ferdinand Major bio sedmi (1:08.26). Od svih finalista Španja je imao najveći hendikep zbog činjenice da su na utrci mogli nastupiti i oni sa lakšim invaiditetom.

Nakon jučerašnjeg četvrtog mjesta na 50 leđno Sanja Jovanović je danas bila sedma na 100 leptir sa 1:01.50 minuta. Sedmi je bio i Aleksej Puninski na 100 leptir sa rezultatom 54.96 sekundi, dok je hrvatska štafeta 4x100 slobodno u sastavu Bruno Barbić, Igor Čerenšček, Ivan Mladina, Mario Delač bila je peta sa rezultatom 3:25.41.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙