FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međugorje: Deseci tisuća hodočasnika stiglo na godišnjicu Gospinih ukazanja

MEĐUGORJE, 25. lipnja 2005. (Hina) - Više desetaka tisuća hodočasnikaiz cijeloga svijeta stiglo je u subotu u Međugorje na 24. godišnjicuGospinih ukazanja u tome malom hercegovačkom mjestu koje svake godineposjete milijuni vjernika unatoč tome što službeni Vatikan i mjesnibiskup ne priznaju nadnaravni karakter događanja.
MEĐUGORJE, 25. lipnja 2005. (Hina) - Više desetaka tisuća hodočasnika iz cijeloga svijeta stiglo je u subotu u Međugorje na 24. godišnjicu Gospinih ukazanja u tome malom hercegovačkom mjestu koje svake godine posjete milijuni vjernika unatoč tome što službeni Vatikan i mjesni biskup ne priznaju nadnaravni karakter događanja.

Međugorje danas podsjeća na katolički svijet u malome, služe se desetci misa na 20-tak svjetskih jezika. Organizirano su u Međugorje došle skupine iz 29 zemalja svijeta, među kojima su najbrojniji hodočasnici iz Hrvatske i Italije, Njemačke, Francuske, Austrije ali i daleke Australije, SAD-a, Libanona, Singapura, Tahitija. Organizirane skupine hodočasnika iz Hrvatske stigle su iz Istre, Zadra, Šibenika, Osijeka, Baranje, Đakova, Zagreba, Rijeke, Pleternice, Karlovca, Dubrovnika.

Metkovčani, Sinjani, Imoćani su kao i veliki broj vjernika iz Hercegovine, Mostara, Širokog Brijega, Ljubuškog pristigli pješke u ranim jutarnjim satima. Svake minute u Međugorje se slijeva golema rijeka vjernika koja se najprije klanja bijelom Gospinu kipu ispred crkve Svetog Jakova u Međugorju a zatim sudjeluje u misnim slavljima na kojima koncelebrira više od 150 svećenika. Prema tvrdnjama iz Informativnog centra mir u subotu su u Međugorju viđena najmanje trojica biskupa, od kojih je jedan crnac.

Središnje sveto misno slavlje u Međugorju održat će se u subotu u 19.00 sati a predvodit će ga međugorski župnik fra Branko Radoš. Svetu misu u 11.00 sati predvodio je fra Ljubo Kurtović pozivajući vjernike da u svakodnevni život uključe poruke Kraljice mira.

Od 24. lipnja 1981. do danas šestero vidjelaca u Međugorju Ivanka Ivanković - Elez, Mirjana Dragićević - Soldo, Vicka Ivanković, Marija Pavlović - Lunetti, Ivan Dragićević i Jakov Čolo, tvrde kako im se ukazuje Gospa. Svi vidioci je svakog dana do danas vide, osim Ivanke i Mirjane, koje je još vide samo jedanput godišnje, Ivanka na obljetnicu ukazanja, a Mirjana na svoj rođendan. Službena crkva a napose lokalni biskup Ratko Perić oštro se suprotstavljaju tvrdnjama o Gospinim ukazanjima nazivajući ih 'navodnim'. Dvije crkvene komisije ranije su utvrdile kako u međugorskim ukazanjima nema ničega nadnaravnog.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙