FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Almeria: otvorene XV. Mediteranske igre

ALMERIA, 25. lipnja 2005. (Hina) - U nazočnosti predsjednikaMeđunarodnog olimpijskoga odbora Jacquesa Roggea i španjolskog kraljaJuana Carlosa, u Almerii su u petak svečano otvorene XV. Mediteranskeigre na kojima će do 4. srpnja nastupiti 3670 sportaša iz 21 zemlje,neđu kojima i 218 hrvatskih.
ALMERIA, 25. lipnja 2005. (Hina) - U nazočnosti predsjednika Međunarodnog olimpijskoga odbora Jacquesa Roggea i španjolskog kralja Juana Carlosa, u Almerii su u petak svečano otvorene XV. Mediteranske igre na kojima će do 4. srpnja nastupiti 3670 sportaša iz 21 zemlje, neđu kojima i 218 hrvatskih.

Vrhunac dvosatne svečanosti, kojom je dominirao nastup alternativne kazališne skupine "La Fura dels Baus", bio je svečani mimohod reprezentacija stadionom Mediteraneo.

Iza natpisa Hrvatska defiliralo je ukupno 120 sportaša na čelu s nositeljem zastave zlatnim rukometnim olimpijcem Dragom Vukovićem.

Almeria i Španjolska predstavila se svijetu kao spona Europe, Azije i Afrike, a cijela ceremonija nosila je naziv "Al Mariyat Bayyana", što je arapski naziv za Almeriju.

Sportska natjecanja započela su i prije svečanog otvaranja. U subotu će od hrvatskih sportaša nastupiti odbojkašice, rukometaši, rukometašice, strijelci, jedriličari, karataši, plivači, gimnastičari i kanuisti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙