FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 23. lipnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 23. lipnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

ALMERIA - Hrvatski gimnastičar Robert Seligman i dizač utega Joto Jotov otkazali su svoj nastup na Mediteranskim igrama u Almeriji. I dok je Jotov, koji je bio jedan od favorita za osvajanje odličja u kategoriji do 77 kilograma, otkazao zbog teških probavnih smetnji, najbolji hrvatski gimnastičar i osvajač četvrtog mjesta na nedavnom Europskom prvenstvu na konju sa hvataljkama Seligman ničim nije opravdao svoje otkazivanje. Kako je osim Seligmana, bezrazložno otkazao još jedan gimnastičar - Marko Brez, te trener Saša Solar - šef Misije Damir Šegota najavio je da će u dogovoru sa Hrvatskim gimnastičkim savezom poduzeti disciplinske mjere protiv Seligmana, Breza i Solara.

ALMERIA - Iako je odlukom Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) predviđeno da hrvatsku zastavu na ceremoniji otvaranja XV Mediteranskih igara nosi veslač Nikša Skelin, barjak će nositi rukometaš Drago Vuković. Naime, Nikša Skelin, kao i njegov brat Siniša u Almeriju dolaze naknadno budući da im natjecanja započinju tek 30. srpnja, kada će naši srebrni olimpijci nastupiti u kvalifikacijskoj utrci dvojca bez kormilara.

ALMERIA - Tradicionalnom ceremonijom u Mediteranskom selu u Almeriji u četvrtak je na jarbol podignuta hrvatska zastava, čime su hrvatski sportaši i službeno postali stanovnici Sela u kojem će za vrijeme Mediteranskih igara boraviti 3700 sportaša iz 21 zemlje Afrike, Azije i Europe. Na ovećem platou uz more održana je kratka svečanost u kojem su gradonačelnik Mediteranskog sela Joaquin Aguilla Lanza i šef Misije HOO-a Damir Šegota izmijenili poklone, a potom je uz intoniranje hrvatske himne na jarbol podignuta naša zastava.

TORINO - Vezni igrač češke nogometne reprezentacije, Pavel Nedved (32) i bivši član francuske vrste Lilian Thuram produžili su ugovore s torinskim Juventusom do 2008. godine. Obojici igrača dosadašnji ugovor sa "Starom damom" vrijedio je do 2006. godine, no čelnici talijanskog prvaka ponudili su im novi, znatno bolji ugovor. Nedved i Thuram došli su u Juventus 2001. godine, Nedved iz Lazia, a Thuram iz Parme i obojica su osvojila tri "scudetta" u dresu Juventusa.

LONDON - Nade britanskih ljubitelja tenisa kako će ove godine dobiti prvog pobjednika Wimbledona nakon 1936. godine ugasle su već u drugom kolu trećeg Grand Slam turnira sezone. Najbolji britanski tenisač Tim Henman izgubio je u drugom kolu od Rusa Dmitrija Tursunova 6:3, 2:6, 6:3, 3:6, 6:8. Bio je to za Henmana najraniji oproštaj od Wimbledona u posljednjih 10 godina. Britanac je čak četiri puta stigao do polufinala, no završni meč nije uspio izboriti niti jednom. Od Wimbledona se oprostio i četvrti nositelj Španjolac Rafael Nadal. Pobjednik Roland Garrosa izgubio je od Luksemburžanina Gillesa Mullera 4:6, 6:4, 3:6, 4:6.

KIJEV - Jedan od najboljih atletičara svih vremena Sergej Bubka (41) izabran je za novog predsjednika Ukrajinskog olimpijskog odbora (NOC). Još uvijek aktualni svjetski rekorder u skoku s motkom dobio je 80 od 110 glasova i tako pobijedio protukandidata Viktorja Janukovića, bivšeg čelnika ukrajinske Vlade i kandidata na posljednjim predsjedničkim izborima. Bubka je 1988. godine na Olimpijskim igrama u Seoulu osvojio zlatnu medalju, a tijekom karijere 35 puta je rušio svjetski rekord. Još uvijek je vlasnik najboljeg rezultata u dvorani (6.15) i vani (6.14).

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je u četvrtak našega proslavljenog plivačkog maratonca Veljka Rogošića. Tom prigodon predsjednik Mesić je prihvatio biti počasnim pokroviteljem maratona od Savudrije do Prevlake, kojega će Veljko Rogošić plivati u 57 etapa, od 1. srpnja do 1. rujna ove godine. Tim maratonom, dugim tisuću kilometara, Veljko Rogošić će pokušat postaviti novi svjetski rekord u etapnom plivanju na moru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙