FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuskom svećeniku prijeti od 13 do 16 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnika

NANTERRE , 24. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Francuski svećenik FrancoisLefort iz Ylousesa mogao bi biti osuđen je na kaznu zatvora u trajanjuod 13 do 16 godina zbog potkupljivanja i seksualnog zlostavljanjamaloljetnika u Francuskoj i Senegalu, izvijestili su u petak službeniizvori.
NANTERRE , 24. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Francuski svećenik Francois Lefort iz Ylousesa mogao bi biti osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 13 do 16 godina zbog potkupljivanja i seksualnog zlostavljanja maloljetnika u Francuskoj i Senegalu, izvijestili su u petak službeni izvori.

Sudski proces protiv svećenika počeo je 6. lipnja pred sudom u pariškom predgrađu Nanterreu.

Lefortov je branitelj tijekom procesa o svećeniku govorio kao o nesebičnom humanitarnom djelatniku. Međutim, mnogobrojni svjedoci, među kojima i djeca-žrtve još nedokazanog zlostavljanja, posebno iz Senegala, pred sudom su govorili o tomu kako ih je svećenik često pozivao u sobu dajući im slatkiše.

Otac Lefort, optužen za pokušaj podmićivanja maloljetnika i seksualno zlostavljanje šestorice senegalskih dječaka u dobi od 13 do 16 godina 1994. godine za vrijeme misije u toj zemlji, više je puta istaknuo da je nevin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙