FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gubici Alitalie premašili očekivanja

RIM, 27. svibnja 2005. (Hina/AP) - Talijanski posrnuli nacionalnizračni prijevoznik Alitalia izvijestio je o ukupnom prošlogodišnjemgubitku od 812 milijuna eura, što je 292 milijuna eura ili 56 postoviše nego je ranije procijenio.
RIM, 27. svibnja 2005. (Hina/AP) - Talijanski posrnuli nacionalni zračni prijevoznik Alitalia izvijestio je o ukupnom prošlogodišnjem gubitku od 812 milijuna eura, što je 292 milijuna eura ili 56 posto više nego je ranije procijenio.

Alitalia-Linee Aeree Italiane S.p.A. objavila je te rezultate po završetku sastanka uprave, koja tvrdi da gubici u 2004. proizlaze iz troškova restrukturiranja. Kompanija predviđa za ovu godinu "pozitivnije" rezultate nego u prošloj, no nedovoljne da bi pokrila gubitke.

Talijansko ministarstvo financija vlasnik je 62 posto Alitalie, pa vlada pokušava stabilizirati njezino poslovanje pomažući joj da se oporavi od povećanih zahtjeva utjecajnih talijanskih sindikata.

Planovi restrukturiranja dosad su uključili rezanje 3.700 radnih mjesta i odvajanje poslovanja zrakoplovne kompanije na zemlji od poslova u zraku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙