FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija bi mogla izgubiti mjesto u G-7

RIM, 17. lipnja 2005. (Hina/AP) - Italija riskira isključenje izskupine najbogatijih zemalja svijeta G-7 ne bude li više investirala uistraživanje, upozorio je u petak visoki dužnosnik talijanskogministarstva gospodarstva Vittorio Grilli.
RIM, 17. lipnja 2005. (Hina/AP) - Italija riskira isključenje iz skupine najbogatijih zemalja svijeta G-7 ne bude li više investirala u istraživanje, upozorio je u petak visoki dužnosnik talijanskog ministarstva gospodarstva Vittorio Grilli.

Grilli je rekao da bi se talijansko gospodarstvo moglo suočiti s "polaganim padom" ne budu li državne kompanije preuzele rizik u novim sektorima, objavio je financijski dnevni list II Sole-24 Ore.

"Za Italiju to bi moglo značiti, primjerice, gubitak mjesta za važnim stolom kao što je G-7", kazao je Grilli.

On je zatražio da se stavi veći naglasak na istraživanje, obrazovanje i propise koji dopuštaju stvaranje upravljačke elite, piše list.

Grilli je usmjerio svoj apel ponajprije na privatne kompanije, istaknuvši da talijanska ulaganja u istraživanje uglavnom dolaze iz javnog sektora.

Talijansko gospodarstvo bilježi usporeni rast uslijed jačanja globalne konkurencije i u prvom je ovogodišnjem tromjesečju kliznulo u recesiju.

Grupu G-7 čine Sjedinjene Države, Japan, Njemačka, Velika Britanija, Francuska, Kanada i Italija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙