FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indijsko sveučilište radi povećanja broja silovanja zabranjuje mini-suknje

BOMBAY, 23. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Sveučilište u Bombayunamjerava zabraniti ženama nošenje mini-suknji, uskih kratkih hlača i"topića" s obrazloženjem da će to pomoći u sprječavanju silovanja.
BOMBAY, 23. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Sveučilište u Bombayu namjerava zabraniti ženama nošenje mini-suknji, uskih kratkih hlača i "topića" s obrazloženjem da će to pomoći u sprječavanju silovanja.

Dužnosnici tog indijskog sveučilišta kažu da bi više voljeli da studentice nose salwar-kameez, tradicionalnu indijsku tuniku koja se nosi iznad vrećastih hlača, bez dubokih izreza.

"Odjeća treba biti takva da ne smije biti napadna ili odvraćati pozornost kolega studenata i profesora", rekao je rektor Vijay Khole novinarima.

Prijedlog je uslijedio nakon vala silovanja koja su se dogodila u cijeloj zemlji, među kojima je i slučaj policajca koji je silovao adolescenticu na čuvenoj bombayskoj ulici Marine Drive koja ide duž obale.

Studenti su taj prijedlog kritizirali tvrdeći da to nije odgovor na povećanje broja silovanja. Sveučilište kaže da bi prijedlog mogao biti realiziran prije kraja godine, no dužnosnici sveučilišta kažu da neće izbacivati studente koji se ne pridržavaju pravila oblačenja već će ih ljubazno upozoravati da "nose nešto pristojnije".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙