FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indija: uz mlijeko i novine raznosit će se i kondomi

NEW DELHI, 1. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Dječaci koji tradicionalnoraznose mlijeko i novine od sada će u južnoj Indiji raznositi ikondome, kako bi se ta zemlja što uspješnije nosila s prijetnjomAIDS-a, doznaje se u srijedu iz medijskih izvješća.
NEW DELHI, 1. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Dječaci koji tradicionalno raznose mlijeko i novine od sada će u južnoj Indiji raznositi i kondome, kako bi se ta zemlja što uspješnije nosila s prijetnjom AIDS-a, doznaje se u srijedu iz medijskih izvješća.

"Tim tradicionalnim rutama može se svako jutro doći do skoro 80 posto stanovništva", kazao je glavni ministar države Andhra Pradesh, Y.S. Rajasekhar Reddy.

"Pitanje je samo da li će društvo to prihvatiti. Došlo je vrijeme da se time ozbiljno pozabavimo", kazao je Reddy.

Andhra Pradesh je jedna od indijskih država s velikim rizikom izbijanja AIDS-a, no tek 19 posto stanovništva koristi kondome, dok državni prosjek iznosi 41 posto, piše dnevni list Telegraph.

Više od 5,13 milijuna Indijaca živi s HIV-om i AIDS-om, što je, nakon Južnoafričke republike, najveći broj zaraženih na svijetu.

Država Andhra Pradesh je stoga intenzivirala program distibucije kondoma, a u devetom razredu osnovne škole uvodi se obvezno pohađanje satova o AIDS-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙