FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indija: pušačima i cigaretama izgon s malih i velikih ekrana

NEW DELHI, 5. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Indijska vlada je zabranila dase u filmovima i u televizijskom programu prikazuju prizori na kojimase vide pušači, kutije cigareta ili reklame za cigarete, objavio jedužnosnik ministarstva zdravstva.
NEW DELHI, 5. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Indijska vlada je zabranila da se u filmovima i u televizijskom programu prikazuju prizori na kojima se vide pušači, kutije cigareta ili reklame za cigarete, objavio je dužnosnik ministarstva zdravstva.

"Novi zakon stupit će na snagu u kolovozu. Odlučili smo dati im vremena kako bi mogli prilagoditi filmove i tv-serije", rekao je za AFP visoki dužnosnik ministarstva zdravstva dan nakon obilježavanja Svjetskog dana nepušenja.

Prema novim odredbama zakona, svaki prizor u kojemu se glumac pojavljuje na ekranu s cigaretom, televizijske mreže moraju ukloniti, dok filmovi u kojima se vide pušači moraju na vrhu zaslona objaviti upozorenje o štetnosti pušenja.

Zakon će vrijediti za indijske i za strane filmove, pa i za stare filmove koji se prikazuju u kinima.

U Indiji živi šestina svjetskih ovisnika o duhanu, a zbog bolesti povezanih s pušenjem ondje svakodnevno umire 2.200 osoba.

New Delhi nastoji smanjiti zdravstvene troškove za liječenje ovisnika o cigareti koji iznose više od 300 milijarda rupija (7 milijarda dolara) na godinu.

Indija je već zabranila tvornicama duhana da izravno reklamiraju cigarete i da sponzoriraju športske događaje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙