FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Al Qaeda: cilj sastanka u Bruxellesu je uništenje Iraka

DUBAI, 22. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Irački ogranak al Qaede smatrada Washington koristi međunarodnu konferenciju o Iraku koja je usrijedu počela u Bruxellesu "kako bi se spasio" od poraza u tojdržavi, stoji u priopćenju te skupine objavljenom na Internetu.
DUBAI, 22. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Irački ogranak al Qaede smatra da Washington koristi međunarodnu konferenciju o Iraku koja je u srijedu počela u Bruxellesu "kako bi se spasio" od poraza u toj državi, stoji u priopćenju te skupine objavljenom na Internetu.

Konferencija, koju su organizirali Ujedinjeni narodi i Europska unija, ima za cilj poduprijeti napore iračke prijelazne vlade za stabilizacijom i obnovom zemlje.

"Božji neprijatelji okupili su se u Bruxellesu kako bi uništili, a ne izgradili Irak", kaže u priopćenju skupina sunitskih muslimana koju predvodi Jordanac Abu Musab al-Zarqawi.

"Nakon što je Amerika ostala bez rješenja i okusila poniženje, gubitke i uništenje u Iraku, okreće se drugima koji bi je trebali spasiti od poraza i sloma", navodi se na internetskoj stranici koju koriste islamisti.

"No, pobjeda stiže, vaša smrt i poniženje posve su izvjesni", upozoravaju militanti.

U priopćenju se ne navodi nikakva konkretna prijetnja konferenciji. Zarqawieva skupina smatra se jednom od predvodnica pobune protiv američkih snaga i iračke vlade koju predvode šijiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙