FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iračka al-Qaeda poriče da je imenovala Zarqawijeva zamjenika

DUBAI, 26. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Iračka al-Qaeda u četvrtakje demantirala svoje navodno priopćenje da je imenovala čelnika kojiće je voditi dok se ne vrati ranjeni Abu Musab al-Zarqawi, kaže se upriopćenju objavljenom na internetu s potpisom glasnogovornika teorganizacije.
DUBAI, 26. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Iračka al-Qaeda u četvrtak je demantirala svoje navodno priopćenje da je imenovala čelnika koji će je voditi dok se ne vrati ranjeni Abu Musab al-Zarqawi, kaže se u priopćenju objavljenom na internetu s potpisom glasnogovornika te organizacije.

"Opovrgavamo to što je objavljeno o tzv. imenovanju Abu Hafsa ili bilo kojem drugom imenu", tvrdi iračka al-Qaeda i tako poriče prethodno internetsko priopćenje koje je potpisala Al-Qaedina organizacija za sveti rat u Iraku.

"Čelnici su se sastali nakon ranjavanja našega šeika Abua Musaba al-Zarqawija, neka mu Bog pomogne u oporavku, i odlučili imenovati zamjenika koji će preuzeti vodstvo do sigurnoga povratka našega šeika", stajalo je u tom priopćenju.

"Čelništvo je odlučilo da naš ugledni šeik Abu Hafs al-Qarni bude zamjenik za mudžahedine jer je cijenjen zato što je izveo najteže operacije", bilo je priopćeno uz dodatak da ga je Zarqawi izabrao za te operacije.

Iračka al-Qaeda u utorak je objavila da je Zarqawi ranjen, ali da će to samo biti nadahnuće za jačanje napada na američke snage i iračke vlasti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙