FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biškupić čestitao rođendane slikarima Lapuhu i Jelaviću

ZAGREB, 27. svibnja 2005. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupićčestitao je rođendane slikarima Željku Lapuhu i Daliboru Jelaviću.
ZAGREB, 27. svibnja 2005. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić čestitao je rođendane slikarima Željku Lapuhu i Daliboru Jelaviću.

"Uz dobre želje za novim umjetničkim uspjesima želim ti mnogo kreativnog nadahnuća i osobnog zadovoljstva", ističe Biškupić u čestitki Lapuhu.

Željko Lapuh (Split, 27. svibnja 1951.) diplomirao je na zagrebačkom ALU, bio je suradnik Majstorske radionice Ljube Ivančića i Nikole Reisera, slika voluminozne figuralne kompozicije metafizičkog ozračja u ulju, akvarelu i grafici.

U rođendanskoj čestitki ministar Biškupić izražava želju da nas Dalibor Jelavić i dalje daruje svojom neiscrpnom energijom i vodi na nova putovanja "svijetom slike i vrsnih crteža".

Dalibor Jelavić (Beograd, 29. svibnja 1949.) završio je Likovnu akademiju u Zagrebu. U početku slika monokromno, kolažira, ističe teksturu. Poslije se priklanja minimalizmu, a zatim slika živim koloritom u kojem su zastupljeni figura i tragovi apstrakcije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙