FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NYT: SAD i Britanija postigle dogovor o otpisivanju duga

NEW YORK, 10. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Sjedinjene Države i VelikaBritanija postigle su dogovor o tome kako otpisati milijarde dolarakoje najsiromašnije zemlje svijeta duguju međunarodnim zajmodavcima,objavio je u četvrtak New York Times na svojoj web stranici.
NEW YORK, 10. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Sjedinjene Države i Velika Britanija postigle su dogovor o tome kako otpisati milijarde dolara koje najsiromašnije zemlje svijeta duguju međunarodnim zajmodavcima, objavio je u četvrtak New York Times na svojoj web stranici.

Pozivajući se na izjavu jednog visokog dužnosnika uključenog u te pregovore, Times piše da dogovor uklanja posljednje prepreke u rješavanju tog pitanja.

Taj će plan osloboditi 18 zemalja, od kojih je većina u Africi, od vraćanja 16,7 milijardi dolara duga, stoji u novinama.

Ministri financija G8 sastat će se u Londonu u petak i subotu. Američki ministar financija John Snow i njegov britanski kolega Gordon Brown iznijet će svoj prijedlog sedmorici ministara u petak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙