FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić s brazilskim izaslanikom o reformi Vijeća sigurnosti

ZAGREB, 27. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićprimio je u petak Tadea Valadaresa, posebnog izaslanika brazilskogpredsjednika Luisa Inacia Lula da Silve, priopćeno je iz UredaPredsjednika..
ZAGREB, 27. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je u petak Tadea Valadaresa, posebnog izaslanika brazilskog predsjednika Luisa Inacia Lula da Silve, priopćeno je iz Ureda Predsjednika..

Valadares je predsjedniku Mesiću predao osobnu poruku brazilskog predsjednika koja se odnosi na reformu Ujedinjenih naroda, osobito Vijeća sigurnosti, stoji u priopćenju.

Susret Mesića i Valadaresa dogodio se u vrijeme diplomatskih napora Hrvatske da izbori mjesto nestalne članice Vijeća sigurnosti.

Kako je priopćeno, u kraćem razgovoru predsjednik Mesić je naglasio važnost Svjetske organizacije, rekavši kako bi današnji svijet bez nje bio nezamisliv. Dodao je da Ujedinjene narode, stvorene prije šezdeset godina i koncipirane u skladu s tadašnjim uvjetima, nedvojbeno treba prilagoditi promijenjenoj slici svijeta i promijenjenim odnosima na međunarodnoj sceni.

U tom kontekstu, dodao je predsjednik Mesić, Hrvatska podupire inicijative usmjerene na proširivanje sastava Vijeća sigurnosti, i to povećavanjem broja kako njegovih stalnih članica tako i nestalnih, stoji u priopćenju Ureda Predsjednika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙