FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Barzani izabran za predsjednika iračkog Kurdistana

ERBIL, 12. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Kurdski parlament u Iraku unedjelju je jednoglasno, sa 111 glasova zastupnika, izabrao MasudaBarzanija za predsjednika autonomne pokrajine Kurdistan na sjeveruIraka i odlučio da će svečanost polaganja prisege odgoditi za utorak,budući da ugledni uzvanici ne mogu doputovati u Erbil zbog pješčaneoluje.
ERBIL, 12. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Kurdski parlament u Iraku u nedjelju je jednoglasno, sa 111 glasova zastupnika, izabrao Masuda Barzanija za predsjednika autonomne pokrajine Kurdistan na sjeveru Iraka i odlučio da će svečanost polaganja prisege odgoditi za utorak, budući da ugledni uzvanici ne mogu doputovati u Erbil zbog pješčane oluje.

Barzani, sin legendarnog Mule Mustafe Barzanija, oca kurdskog nacionalizma, dobio je glasove 42 zastupnika iz vlastite stranke, Demokratske stranke Kurdistana, 42 iz Demokratskog saveza Kurdistana (UPK), njegova saveznika, predsjednika Jalala Talabanija i 27 od manjih kurdskih stranaka, priopćeno je nakon glasovanja.

"Barzanijev izbor na dužnost predsjednika pokrajine Kurdistan kruna je višestoljetne borbe u kojoj je živote dalo mnoštvo mučenika", rekao je nakon izbora predsjednik kurdskog parlamenta Adnan al-Mufti.

Unatoč odluci da se svečanost polaganja prisege odgodi za utorak, stanovnici Erbila izašli su na ulice kako bi pozdravili Barzanijev izbor za predsjednika Kurdistana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙