FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Eichel pozvao parlament na snižavanje korporativnog poreza prije izbora

BERLIN, 2. lipnja 2005. (Hina/Dpa) - Njemački ministar financija HansEichel u četvrtak je pozvao parlament da podrži vladin prijedlogzakona o snižavanju korporativnog poreza i prije prijevremenih izboraove jeseni.
BERLIN, 2. lipnja 2005. (Hina/Dpa) - Njemački ministar financija Hans Eichel u četvrtak je pozvao parlament da podrži vladin prijedlog zakona o snižavanju korporativnog poreza i prije prijevremenih izbora ove jeseni.

Eichel želi sniziti korporativni porez s trenutnih 25 na 19 posto u sklopu sporazuma postignutog ranije ove godine između kancelara Gerharda Schroedera i konzervativne opozicije koja kontrolira gornji dom parlamenta.

Taj potez vodio bi 6,5 milijardi eura manjim poreznim prihodima u proračunu, rekao je. No, on insistira da je smanjivanje njemačkog korporativnog poreza jedini način da se Njemačka suprotstavi štetnoj poreznoj konkurenciji u Europi.

Lijevo usmjereni članovi Schroederovih Socijaldemokrata snažno se opiru bilo kakvom snižavanju korporativnih poreza i zahtijevaju da se stranka u predizbornoj kampanji usmjeri na obećanje velikog rasta poreza za bogate.

"Zašto super bogati ne bi plaćali više", pitala je Sigrid Skarpelis-Sperk, vodeća ljevičarka unutar SPD-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙