FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik ICTY-ja na komemoraciji genocida u Srebrenici

ZAGREB, 21. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik Međunarodnog kaznenogsuda za bivšu Jugoslaviju (ICTY), američki sudac Theodor Meronsudjelovat će 11. srpnja u Potočarima (Bosna) na svečanoj komemoraciji10. obljetnice genocida u Srebrenici, priopćio je Sud u utorak.
ZAGREB, 21. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY), američki sudac Theodor Meron sudjelovat će 11. srpnja u Potočarima (Bosna) na svečanoj komemoraciji 10. obljetnice genocida u Srebrenici, priopćio je Sud u utorak.

Meron tako želi "jasno pokazati solidarnost Suda sa žrtvama i sućut prema onima koji su u genocidu izgubili svoje najmilije", ističe isti izvor.

U toj prigodi Meron će "još jednom zatražiti da se uhite i predaju Den Haagu Radovan Karadžić i Ratko Mladić", politički čelnik, odnosno vojni zapovjednik bosanskih Srba koji su u bijegu otkako je protiv njih podignuta optužnica za genocid.

Glavna tužiteljica Suda Carla del Ponte izjavila je da će bojkotirati svečanost ukoliko se dotad ne uhite dvojica optuženika.

U pokolju u Srebrenici, u srpnju 1995., pobijeno je 8.000 muslimana iz tog grada koji je bio pod zaštitom plavih kaciga, pa je ICTY zaključio da je riječ o genocidu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙