FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palestinci kažu da je Izrael spreman predati Jenin

GAZA, 15. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Izrael se načelno složioPalestincima predati nadzora nad Jeninom, gradom na području Zapadneobale, kako bi im pomogao osigurati regiju nakon što Izrael evakuiraokolna židovska naselja u kolovozu, priopćili su u srijedu palestinskičelnici.
GAZA, 15. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Izrael se načelno složio Palestincima predati nadzora nad Jeninom, gradom na području Zapadne obale, kako bi im pomogao osigurati regiju nakon što Izrael evakuira okolna židovska naselja u kolovozu, priopćili su u srijedu palestinski čelnici.

Pred summit palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa i izraelskog predsjednika vlade Ariela Sharona 21. lipnja, njihovi pregovarači nastavljaju razgovore kako bi sklopili dogovore o sigurnosti koje je tjednima zaustavljalo nepovjerenje stvoreno kršenjima primirja. Načelnik egipatske obavještajne službe Omar Suleiman došao je kako bi stranama pomogao u postizanju sporazuma.

Palestinski premijer Ahmed Korei upozorio je da bezakonje koje pogađa Zapadnu obalu i pojas Gaze šteti ostvarivanju palestinske državnosti. Njegov će kabinet odstupiti ukoliko ne uspije nametnuti red, rekao je ne navodeći vremenski rok.

"Kaos nije otpor okupaciji i neće donijeti pobjedu", rekao je Korei u govoru studentima u Nablusu. "Ako će vlada uspjeti nametnuti red i vladavinu zakona ona će ostati. Ako u tome ne uspije, odlazi", rekao je Korei.

Glasnogovornik palestinskog ministarstva unutarnjih poslova Tawfiq Abu-Khoussa je izjavio da su dvije strane postigle načelni dogovor o predaji Jenina prije izraelske evakuacije četiri susjedne židovske enklave i 21. naselja na području Gaze. "To će omogućiti koncentraciju palestinskih snaga u Jeninu kako bi se preuzela područja koja Izrael napušta", rekao je Abu-Khoussa ne iznijevši pojedinosti dogovora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙