FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: novi župan Krešimir Bubalo (kraća)

OSIJEK,14. lipnja 2005. (Hina) - Na današnjoj utemeljiteljskoj sjedniciSkupštine Osječko-baranjske županije, nakon šestosatne rasprave inekoliko stanki, za novoga župana izabran je dosadašnji obnašatelj tedužnosti Krešimir Bubalo, vijećnik Nezavisne županijske listeBranimira Glavaša.
OSIJEK,14. lipnja 2005. (Hina) - Na današnjoj utemeljiteljskoj sjednici Skupštine Osječko-baranjske županije, nakon šestosatne rasprave i nekoliko stanki, za novoga župana izabran je dosadašnji obnašatelj te dužnosti Krešimir Bubalo, vijećnik Nezavisne županijske liste Branimira Glavaša.

Bubala su poduprli i vijećnici Hrvatske stranke prava (HSP), vijećnik HSS-a Zvonko Ibriks, vijećnik HSLS-a Zdravko Vukić i vijećnik Hrvatske stranke umirovljenika Stjepan Mitrečić.

Za novoga predsjednika Županijske skupštine izabran je vijećnik HSP-a Danijel Srb, a za potpredsjednike Stjepan Mitrečić (HSU) i Ivica Završki (NŽL Branimira Glavaša).

Izbor novih čelnika obavljen je bez nazočnosti vijećnika HDZ-a, SDP-a, LS-a, HNS-a, SBHS-a, SDSS-a te preostalih vijećnika HSS-a i HSU-a, nakon što nije postignuta suglasnost o valjanosti mandata nekih vijećnika s liste Branimira Glavaša. Predsjedatelj sjednice Mitrečić odlučio je da Skupština nastavi rad imenovanjem Mandatnog povjerenstva koje će provjeriti valjanost mandata.

Izbor dožupana je odgođen jer je, izvijestio je Glavaš, SDSS odbio ponudu njegove liste i HSP-a za sudjelovanje u izvršnoj vlasti, pa je, kako se u javnosti to ne bi pogrješno tumačilo, ta točka odgođena. Predstavnicima srpske nacionalne manjine omogućit će se da bez obzira na stranačku pripadnost sudjeluju u tijelima izvršne županijske vlasti, rekao je Glavaš.

Vijećnik HDZ-a i županijski povjerenik te stranke Tomislav Ivić izjavio je novinarima kako će HDZ uložiti prigovor Središnjem državnom uredu za upravu jer drži da su se na sjednici očito kršili zakonski propisi i da je utemeljenje obilježila pravna nelegitimnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙