FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bejrut: Ubijen protusirijski orijentirani političar

BEJRUT, 21. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Bivši čelnik libanonskeKomunističke partije George Hawi, protusirijski orijentiranipolitičar, ubijen je u utorak u Bejrutu, dva dana nakon libanonskihparlamentarnih izbora na kojima je pobijedila koalicija stranaka kojese oštro protive bilo kakvoj ulozi i utjecaju Damaska na zemlju.
BEJRUT, 21. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Bivši čelnik libanonske Komunističke partije George Hawi, protusirijski orijentirani političar, ubijen je u utorak u Bejrutu, dva dana nakon libanonskih parlamentarnih izbora na kojima je pobijedila koalicija stranaka koje se oštro protive bilo kakvoj ulozi i utjecaju Damaska na zemlju.

"Nakon eksplozije automobila izbio je požar, a zatim sam ugledao vozača kako iskače kroz prozor. Potrčali smo do automobila i ugledali mrtvog Hawija na suvozačevu mjestu s raznesenom utrobom", rekao je novinarima vlasnik obližnjeg bara Rami Abu Dargham.

Ustanovljeno je da je pod sjedalo u Hawijevu mercedesu podmetnut eksploziv koji je aktiviran daljinskim paljenjem. Vozač je prošao s manjim ozljedama.

To je drugo ubojstvo jednog protusirijski orijentiranog političara u Bejrutu u posljednjih mjesec dana. 2. lipnja ubijen je ugledni novinar Samir Kassir, koji je stradao na sličan način - u eksploziji automobila parkiranog ispred njegova doma.

Hawijev politički istomišljenik i kolega Rafi Madoyan upire prstom u preostale prosirijske pripadnike obavještajnog miljea, okrivljujući ih ubojstvo, unatoč činjenici da su gotovo svi glavni šefovi libanonskih tajnih službi u posljednjih nekoliko mjeseci podnijeli ostavke.

"Tajne službe nastavljaju s ubojstvima demokrata, nastojeći uništiti svaki oblik demokracije u zemlji i te obeshrabriti stanovništvo u borbi za stvarnu neovisnost", rekao je novinarima Madoyan. "Ovdje nije riječ samo o Georgeu Hawiju, mislim da su na njihovu popisu još brojna imena."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙