FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: na redu sanacija istarskih luka i lučica

PULA, 25. svibnja 2005. (Hina) -
PULA, 25. svibnja 2005. (Hina) -

O sanaciji istarskih luka i lučica, pulskog carinskog gata, kao i o sedam milijuna eura vrijednoj sanaciji pulskog lukobrana, razgovarali su danas u Puli državni tajnik Ministarstva mora, turizma prometa i razvitka Branko Bačić i pomoćnik ministra Mario Babić s istarskim podžupanom Marinom Brkarićem sa suradnicima.

Bačić je istaknuo kako je resorno Ministarstvo poduprlo projekt o brodskoj liniji Rimini - Pula te najavio realizaciju svih projekata do konca tekuće ili u idućoj godini.

U vezi problema izgradnje ribarske luke u Puli Bačić je izrazio zadovoljstvo iskazanim interesom predstavnika grada Pule da se sustavno riješi problem ribarske luke u Puli jer, kako je rekao, postojeći privez ribarskih brodova u Puli ne zadovoljava gradsku upravu i Istarsku županiju.

Sugerirali smo da se lokacija za ribarsku luku uvrsti u djelokrug lučkog područja Županijske lučke uprave kako bi se država mogla aktivnije uključiti u sufinanciranje uređenja ribarske luke, što uostalom ove godine radimo i za druge ribarske luke na Jadranu, kazao je Bačić. Napomenuo je kako je ove godine za izgradnju tih luka iz državnog proračuna izdvojeno deset milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙