FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Protjerani Marokanac napustio Njemačku

BERLIN, 21. lipnja 2005. (Hina) - Marokanac Abdelghani Mzoudi, koji jeprije dva tjedna oslobođen optužbi glede suučesništva u terorističkenapade od 11. rujna 2001., napustio je u utorak ujutro Njemačku, dvadana prije roka koji mu je dao grad Hamburg, te je stigao u svoj rodnigrad Marakesh, priopćio je Mzoudijev odvjetnik.
BERLIN, 21. lipnja 2005. (Hina) - Marokanac Abdelghani Mzoudi, koji je prije dva tjedna oslobođen optužbi glede suučesništva u terorističke napade od 11. rujna 2001., napustio je u utorak ujutro Njemačku, dva dana prije roka koji mu je dao grad Hamburg, te je stigao u svoj rodni grad Marakesh, priopćio je Mzoudijev odvjetnik.

Mzoudi je, prema riječima svog odvjetnika Michaela Rosenthala, čarter letom odletio iz Hannovera za Agadir te se već nalazi u krugu svoje obitelji u Marakeshu. Prema istim informacijama, Mzoudija u Maroku nisu dočekali predstavnici vlasti niti se nalazi pod prismotrom tajnih službi.

32-ogodišnjeg Marokanca Visoki sud u Karlsruheu definitivno je 9. lipnja oslobodio svih optužbi u vezi s terorističkim napadima 11. rujna koje je izvela tzv. hamburška ćelija, okupljena oko Mohammeda Atte. Senat grada Hamburga je unatoč tomu ostao pri svojoj ranijoj odluci po kojoj Mzoudi mora napustiti Njemačku.

Hamburški senator za unutarnje poslove Udo Nagel objasnio je da je Mzoudiju dokazana bliskost ekstremno islamističkim krugovima. "Takvi ljudi nemaju što tražiti u Njemačkoj", zaključio je Nagel.

Današnjim odlaskom iz Njemačke Mzoudiju je trajno zabranjen i svaki ulazak u ovu zemlju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙