FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 21. lipnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 21. lipnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Tri slike čimpanze Conga koje su na dražbi u Londonu ponuđene uz platna Renoira, Fernanda Legera i Andyja Warhola, prodane su u ponedjeljak za 14.400 funta (21.600 eura). Tri slike koje je narisao Congo aukcijska kuća Bonham procijenila je od 600 do 800 funta, a prodane su Howardu Hongu, Amerikancu koji za sebe kaže da je "veliki ljubitelj modernog i suvremenog slikarstva". Congo koji je dobio nadimak "Cezanne među majmunima" narisao je u 1950-im više od 400 crteža i slika, na što ga je potaknuo antropolog Desmond Morris. Priča se da je sam Picasso u svojoj radionici izvjesio Congovu sliku čiji je stil ocijenjen kao "apstraktni ekspresionizam".

COPENHAGEN - Danski čuvari zoološkog vrta u glavnom gradu Copenhagenu poklali su životinje o kojima su se brinuli, uključujući i više od 50 bizamskih štakora, te poslužili meso životinja svojim prijateljima i članovima obitelji, koji nisu ništa znali o tome kakvo meso jedu, objavio je danski list Ekstra Bladet. List navodi izjavu čuvara slonova Petera Jensena koji je procijenio da je jedan bizamski štakor dovoljan da se najedu četiri osobe. Dodao je da samo "trebate izbjeći reći obitelji što je jela, jer to zvuči odvratno". Drugi čuvar Nikolai Rhod ustvrdio je da je uvijek uspjeh kada možete svojim prijateljima poslužiti nešto posebno, dodajući da se on pogostio zečevima, svinjma i pilićima iz dijela zoološkog vrta namijenjenog djeci. Čuvari su se također "pogostili" i antilopom. Nitko iz kopenhaškog zoološkog vrta, koji broji 3.300 životinja i 264 životinjske vrste, nije dio dostupan za komentar.

PEKING - Kineski preprodavač povrća Du Baoling (40) zatražio je od suda u pekingu da poništi policijske prometne kazne koje iznose više od jedne godišnje zarade, nakon što je po 105 put prekršio zabranu skretanja, objavili su kineski državni mediji. Dua je snimila skrivena kamera kako skreće u zabranjenom smjeru baš pored prometnog znaka koji mu to ne dozvoljava na putu od kuće do svog dućana povrća. Prodavač je bio nesvjesan tih prekršaja, sve dok nije otišao u ured za upravljanje prometom, gdje su mi rekli da duguje 10.500 juana (1.270 američkih dolara), što je više nego 9,.422 juana prosječnog godišnjeg prihoda po glavi stanovnika grada. Du je platio kazne, ali je podnio tužbu za povrat svog novca i za naknadu 3.000 juana zbog izgubljene zarade od povrća, dok je trajao sud.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙