FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rice poziva Egipat da održi slobodne izbore

ŠARM EL-ŠEIK, 20. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Američka državna tajnicaCondoleezza Rice ponovila je u ponedjeljak apel za održavanjemslobodnih izbora u Egiptu po završetku susreta s egipatskimpredsjednikom Hosnijem Mubarakom u Šarm el-Šeiku.
ŠARM EL-ŠEIK, 20. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Američka državna tajnica Condoleezza Rice ponovila je u ponedjeljak apel za održavanjem slobodnih izbora u Egiptu po završetku susreta s egipatskim predsjednikom Hosnijem Mubarakom u Šarm el-Šeiku.

"Raspravljala sam o pripremama za izbore s predsjednikom", izjavila je Rice na konferenciji za tisak održanoj s kolegom Ahmedom Abulom Gheitom u egipatskom ljetovalištu Šarm el-Šeiku, na Crvenom moru. Radilo se o predsjedničkim izborima predviđenima za drugu polovicu rujna.

"Težimo tome da egipatski narod ima primarnu ulogu u upravljanju reformama u tom području", nastavila je ona.

"Sad kad je predsjednik Mubarak otvorio ova vrata i poduzeo taj važan korak važno je da izbori budu slobodni i pravedni, da oporba smije pristupiti medijima te da postoji konkurencija tijekom izbora", dodala je Rice.

Prvi put u povijesti Egipta predsjednički izbori održat će se između nekoliko kandidata nakon usvajanja ustavnog amandmana u tom smislu u svibnju, na zahtjev Mubaraka. Taj amandman omogućuje prvi put da se izabere šefa države općim pravom glasa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙