FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egipatski predsjednički izbori bez promatrača

KAIRO, 24. svibnja 2005. (AP) - Stranci će moći promatrati glasovanjena prvim egipatskim predsjedničkim izborima u rujnu na kojima će bitiviše kandidata, ali vlada neće prihvatiti da međunarodni promatračiimaju bilo kakvu ulogu u procesu, izjavio je egipatski premijer AhmedNazief.
KAIRO, 24. svibnja 2005. (AP) - Stranci će moći promatrati glasovanje na prvim egipatskim predsjedničkim izborima u rujnu na kojima će biti više kandidata, ali vlada neće prihvatiti da međunarodni promatrači imaju bilo kakvu ulogu u procesu, izjavio je egipatski premijer Ahmed Nazief.

On je obećao da će Egipat imati poštene i slobodne izbore te da će televizijske kamere prenositi taj događaj svijetu.

Nazief se upravo vratio iz posjeta SAD-u gdje se sastao s američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom koji je pokušao omekšati egipatsko stajalište o međunarodnim promatračima na izborima.

Egipatski je premijer pojasnio da će stranci moći doći i motriti kako se provode izbori u Egiptu, ali da Egipat neće jamčiti sigurnost nikakvim promatračkim vlastima.

"Sve ćemo učiniti pozitivnim ali nećemo prihvatiti nešto što se može protumačiti stranim miješanjem", rekao je egipatski premijer.

Bush je ranije ovaj mjesec zatražio da međunarodni promatrači motre izbore što bi trebalo početi najprije s omogućavanjem stvarne izborne kampanje.

Nekoliko egipatskih oporbenih stranaka tvrdi da su izborna pravila takva da osiguravaju Mubarakovoj Nacionalnoj demokratskoj stranci da zadrži kontrolu nad rezultatom izbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙