FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zabrana za uporabu vode za piće iz regionalnog vodovoda s izvorišta u Prudu

DUBROVNIK, 16. lipnja 2005. (Hina) - Zbog onečišćenosti vode rijekeNeretve na području vodocrpilišta u Prudu sanitarne inspekcije uMetkoviću i Korčuli donijele su odluku o zabrani za uporabu pitke vodeiz regionalnoga Neretvansko-pelješkog-korčulansko-lastovskog vodovodas izvorišta u Prudu dok se ne utvrdi njezina zdravstvena ispravnost,priopćio je danas direktor toga vodovoda Neven Brčić.
DUBROVNIK, 16. lipnja 2005. (Hina) - Zbog onečišćenosti vode rijeke Neretve na području vodocrpilišta u Prudu sanitarne inspekcije u Metkoviću i Korčuli donijele su odluku o zabrani za uporabu pitke vode iz regionalnoga Neretvansko-pelješkog-korčulansko-lastovskog vodovoda s izvorišta u Prudu dok se ne utvrdi njezina zdravstvena ispravnost, priopćio je danas direktor toga vodovoda Neven Brčić.

Također za poluotok Pelješac i otok Korčulu traži se povećan zdravstveni nadzor, odnosno da se poveća koncentracija klora do najviših vrijednosti, navodi u priopćenju direktor Neretvansko-pelješkog-korčulansko-lastovskog vodovoda Brčić.

Inače, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije već je danas izvijestio kako još nisu poznati uzroci onečišćenja rijeke Neretve, primijećena jučer, zbog čega voda trenutačno nije za piće i zbog čega je uginula jegulja i riba.

Djelatnici Zavoda od jučer uzimaju uzorke vode za kemijsku i mikrobnu analizu u vodovodnim sustavima Pruda, Vida, Kule Norinske i Opuzena, koji se opskrbljuju iz izvora u Prudu, blizu granice s BiH. Sutra se očekuju rezultati jučerašnje mikrobne analize.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙