FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: proizvođačke cijene na mjesečnoj razini niže 0,4 posto

ZAGREB, 24. svibnja 2005. (Hina) - Cijene industrijskih proizvoda priproizvođačima u Zagrebu su u ožujku bile niže za 0,4 posto u odnosu naprethodni mjesec, ali prema prošlogodišnjem ožujku porasle su za 6,9posto, podaci su Odjela za statistiku Gradskog zavoda za planiranjerazvoja grada i zaštitu okoliša.
ZAGREB, 24. svibnja 2005. (Hina) - Cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Zagrebu su u ožujku bile niže za 0,4 posto u odnosu na prethodni mjesec, ali prema prošlogodišnjem ožujku porasle su za 6,9 posto, podaci su Odjela za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša.

Promatrano prema glavnim industrijskim grupacijama, rast cijena u ožujku prema mjesecu ranije bilježi se kod energije i to za 0,2 posto. Istodobno, cijene kapitalnih proizvoda na mjesečnoj su razini smanjene 0,2 posto, intermedijarnih proizvoda za 0,7 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,6 posto i netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,5 posto.

Na godišnjoj pak razini, cijene intermedijarnih proizvoda porasle su za 6,7 posto, energije za 1,9 posto, kapitalnih proizvoda za 1,6 posto te netrajnih proizvoda za široku potrošnju za jedan posto. Istodobno, cijene trajnih proizvoda za široku potrošnju smanjene su za 0,2 posto.

U prerađivačkoj su industriji cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u ožujku smanjene 0,5 posto u odnosu na prethodni mjesec, dok su na godišnjoj razini porasle za 2,9 posto.

U opskrbi električnom energijom, plinom i vodom cijene se na mjesečnoj razini nisu mijenjale, dok je na godišnjoj razini (ožujak/ožujak) zabilježen porast od čak 34,1 posto.

Promatrano pojedinačno, najveće, 10,9 postotno povećanje cijena na godišnjoj razini bilježi se u proizvodnji kemikalija i kemijskih proizvoda. Najveći pad cijena industrijskih proizvoda pri proizvođačima zabilježen je u proizvodnji RTV i komunikacijskih aparata i opreme, za 7,5 posto.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙