FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Voda na izvorištu Neretve ispravna, ali i dalje nije za piće

METKOVIĆ/DUBROVNIK, 20. lipnja 2005. (Hina) - Voda na izvorišturegionalnog vodovoda Neretva - Pelješac - Korčula - Lastovo u Pruduispravna je, navodi se u današnjem izvješću Sanitarne inspekcijeDubrovačko-neretvanske županije, ali mjere zabrane za piće i dalje suna snazi.
METKOVIĆ/DUBROVNIK, 20. lipnja 2005. (Hina) - Voda na izvorištu regionalnog vodovoda Neretva - Pelješac - Korčula - Lastovo u Prudu ispravna je, navodi se u današnjem izvješću Sanitarne inspekcije Dubrovačko-neretvanske županije, ali mjere zabrane za piće i dalje su na snazi.

Po riječima sanitarnog inspektora ispostave Metković Anđelka Šutala, radi sigurnosti treba pričekati da zdravstvenu ispravnost vode potvrdi sljedeća analiza.

Unatoč svim najavama još uvijek nisu potvrđeni uzroci onečišćenja.

Šutalo kaže da bi uzroci onečišćenja trebali biti poznati nakon analiza koje se obavljaju u Dubrovniku, Splitu i Zagrebu, te ističe kako je sigurno da u vodi više nema bakterija.

Zbog onečišćenja Neretve na području vodocrpilišta u Prudu 16. lipnja sanitarne inspekcije u Metkoviću i Korčuli donijele su odluku o zabrani uporabe vode za piće iz tog regionalnog vodovoda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙