FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dablas Task Force: EK će podržati projekt zaštite voda

KARLOVAC, 17. lipnja 2005. (Hina) - Uz karlovački projekt za izgradnjupročistača otpadnih voda vrijednog 30 milijuna eura, Europska komisijapodržat će i projekt zaštite voda iz Slavonskog Broda i Vukovara,rekao je u ime Organizatora četvrtog godišnjeg Dablas Task Forc Željko Ostojić, načelnik Odjela vodne politike i međunarodnihprojekata u Upravi Vodnog gospodarstva Ministarstva poljoprivrede,šumarstva i vodnog gospodarstva, u povodu završetka trodnevnog radnogskupa održanog u Karlovcu.
KARLOVAC, 17. lipnja 2005. (Hina) - Uz karlovački projekt za izgradnju pročistača otpadnih voda vrijednog 30 milijuna eura, Europska komisija podržat će i projekt zaštite voda iz Slavonskog Broda i Vukovara, rekao je u ime Organizatora četvrtog godišnjeg Dablas Task Forc Željko Ostojić, načelnik Odjela vodne politike i međunarodnih projekata u Upravi Vodnog gospodarstva Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, u povodu završetka trodnevnog radnog skupa održanog u Karlovcu.

Dablas Task Forc, tijelo koje ima 50 članova analizirao je dosadašnji rad i utvrdilo buduće prioritete na smanjenju onečišćenja voda dunavskog i crnomorskog sliva, piše u izjavi predsjedavajućeg toga tijela Claude Rouamija.

Rouam ocjenjuje da je sastanak bio vrlo uspješan jer su identificirani budući projekti na području upravljanja vodama i pročišćavanju otpadnih voda te njihovo povezivanje s međunarodnim financijskim institucijama poput Svjetske banke i Europske investicijske banke.

U Karlovcu je Dablas doživio svojevrsni zaokret u radu jer je odlučeno da će se ubuduće pomoć Europske unije kroz Dablas usmjeravati na manje gradove, a ne kao do sada prvenstveno na glavne gradove, navodi Rouam.

Načelnik Odjela vodne politike i međunarodnih projekata Željko Ostojić pojasnio je da metropole imaju dovoljnu isplativost da kroz redovitu naplatu eksploatacije voda mogu financirati prihvatljive sustave zaštite voda, dok je manjim gradovima neprihvatljivo toliko podizanje cijena da bi mogli financirati skupa ulaganja.

Novinarima se obratio Glenn Morris, direktor projekta "Tarife i naknade za vodu i za onečišćavanje voda", navodeći da sustavi tarifa i naknada od zemlje do zemlje pa čak i od općine do općine toliko variraju da Dablas financira istraživanje raznih sustava tarifiranja s namjerom da se najučinkovitiji mogu ponuditi zemljama regije kao moguća reforma sustava.

Karlovačka tvrtka Vodovod i kanalizacija ušla je u taj projekt istraživanja te će od srpnja u Karlovacu duže vrijeme boraviti konzultanti Dablasa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙