FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rezultati mikrobne analize vode iz vodovoda NPKL - sutra

DUBROVNIK, 17. lipnja 2005. (Hina) - Rezultati mikrobne analize vode izvodoopskrbnog sustava Regionalnog vodovoda Neretva - Pelješac -Korčula - Lastovo s izvorišta u Prudu kod Metkovića bit će poznati zadan ili dva, izvijestio je danas epidemiolog Zavoda za javno zdravstvoDubrovačko-neretvanske županije dr. Miljenko Ljubić.
DUBROVNIK, 17. lipnja 2005. (Hina) - Rezultati mikrobne analize vode iz vodoopskrbnog sustava Regionalnog vodovoda Neretva - Pelješac - Korčula - Lastovo s izvorišta u Prudu kod Metkovića bit će poznati za dan ili dva, izvijestio je danas epidemiolog Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije dr. Miljenko Ljubić.

On je rekao da je u vodi na izvoru u Prudu u srijedu utvrđena tri puta veća koncentracija nitrata od dopuštene, a da su se u četvrtak te vrijednosti znatno promijenile i bile su na razini uobičajenih. Dodao je da je koncentracija rezidualnog klora bila ispod minimuma.

Zbog toga je zabranjena upotreba pitke vode za potrošače u Vidu, Kuli Norinskoj i Opuzenu, a od jučer i na području Pelješca i Korčule, koji se vodom opskrbljuju s izvorišta u Prudu.

Stanovnici Metkovića opskrbljuju se vodom s izvora u Doljanima pa se zabrana na njih ne odnosi.

Veterinarska inspekcija poslala je na analizu uzorke uginule ribe, a smatra se da je uzrok uginuća smanjenje razine vode i vodotoka, ali i nedostatak kisika u vodi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙