FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U nedelju otvaranje dionice Vrpolje-Pirovac

ZAGREB, 20. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatske autoceste (HAC) pustit će unedjelju, 26. lipnja, u promet 33 kilometra dionice od Vrpolja doPirovca autoceste Zagreb-Split, kao i najduži tunel u Hrvatskoj, MaluKapelu, duljine 5.780 metara, čime će biti spojen sjeverni i središnjidio zemlje sa južnim modernom autocestom.
ZAGREB, 20. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatske autoceste (HAC) pustit će u nedjelju, 26. lipnja, u promet 33 kilometra dionice od Vrpolja do Pirovca autoceste Zagreb-Split, kao i najduži tunel u Hrvatskoj, Malu Kapelu, duljine 5.780 metara, čime će biti spojen sjeverni i središnji dio zemlje sa južnim modernom autocestom.

Dio autoceste od Vrpolja do Pirovca sastoji se od tri dionice. Prva je od Pirovca do Skradina, duljine 10 kilometara, na kojoj je vrijednost radova oko 250,5 milijuna kuna.

Na toj je dionici izgrađeno, osim same trase autoceste, i 12 objekata, od čega tri mosta, dva vijadukta, četiri prolaza i tri nadvožnjaka.

Od značajnijih objekata na toj dionici izdvaja se most Guduča, duljine 251 metar i vijadukt Mokrice, dužine 341 metar. Na toj je dionici smješten i prateći uslužni objekt (PUO) Prokljan te jedan cestarinski prolaz (CP).

Dionica od Skradina do Šibenika, duljine je devet kilometara, a na njoj je vrijednost radova 282,6 milijuna kuna. Tome treba pribrojiti još i 89,3 milijuna kuna za izgradnju mosta Krka koji ima 391 metar.

Ta dionica ima 10 objekata, od čega jedan most i jedan vijadukt, pet podvožnjaka i tri nadvožnjaka. Od značajnijih objekata, osim mosta Krka, ističe se i vijadukt Drage, dužine 299 metara.

Na dionici je izgrađen i prateći uslužni objekt Krka, jedan cestarinski prolaz (CP) i centar za održavanje i kontrolu prometa.

Dionica od Šibenika do Vrpolja ima 14 kilometara, a vrijednos izvedenih radova je 308 milijuna kuna. Na njoj je izgrađeno 12 objekata, od čega jedan most, tri vijadukta, dva prolaza i šest podvožnjaka. Od značajnijih objekata izdvaja se most Dabar dužine 350 metara, vijadukt Protege dužine 262 metara i vijadukt Dubrava 179 metara. Na dionici je i PUO Vrpolje.

Glede tunela Mala Kapela, navode iz HAC-a, sada će u promet biti puštena desna cijev kroz koju će se odvijati dvosmjerni promet, dok će lijeva cijev služiti kao servisni tunel. U drugoj fazi, koja će ovisiti o porastu prometa, dovršit će se i lijeva cijev, čime će se omogućiti odvojeni promet za svaki smjer.

(Hina) xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙