FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Autocesta Rupa-Rijeka: od 1. srpnja cestarina za osobna vozila 5 kuna

ZAGREB, 25. svibnja 2005. (Hina) - Na dionici Autoceste A7 izmeđuRijeke i mjesta Rupa na hrvatsko-slovenskoj granici, dugoj 13kilometara, od 1. srpnja bit će uvedena cestarina, koja će, kako sedoznaje iz Hrvatskih autocesta, za osobna vozila najvjerojatnijeiznositi pet kuna.
ZAGREB, 25. svibnja 2005. (Hina) - Na dionici Autoceste A7 između Rijeke i mjesta Rupa na hrvatsko-slovenskoj granici, dugoj 13 kilometara, od 1. srpnja bit će uvedena cestarina, koja će, kako se doznaje iz Hrvatskih autocesta, za osobna vozila najvjerojatnije iznositi pet kuna.

Odluku o uvođenju cestarine donijela je Vlada na prošlotjednoj sjednici.

Prema planu, autocesta A7 između Rupe i Rijeke trebala bi biti puštena u promet 30. lipnja ove godine, do kada bi trebala biti završene preostale dvije dionice između mjesta Jurdani i Permani i mjesta Permani i Rupa.

Dionica Jušići - Jurdani (4,5 kilometara) u prometu je od lipnja prošle godine.

U Hrvatskim autocestama napominju da radovi na izgradnji autoceste teku predviđenom dinamikom, pa se očekuje njezino puštanje u promet kako je planirano.

Cestarina će se naplaćivati na naplatnoj postaji Rupa otvorenim sustavom naplate kod kojeg je naplatna postaja istodobno ulazna i izlazna pa se naplata obavlja odmah, prema naplatnoj skupini vozila. Za razliku od toga, na autocestama s više ulaza i izlaza primjenjuje se zatvoreni sustav naplate kod koje korisnik na ulazu dobiva karticu, na temelju koje se na izlazu naplaćuje cestarina.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙