FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jagić: zahtijevao da MUP utvrdi odgovornost načelnice PP u Biogradu

DUBROVNIK, 20. lipnja 2005. (Hina) - Sindikat policije Hrvatskenajoštrije je danas osudio pokušaj ubojstva policijskog službenikaSamira Osmančevića u Turnju kod Biograda i od MUP-a zatražio da unajkraćem roku utvrdi ima li odgovornosti načelnice Policijske postajeBiograd i drugih koji su službu ustrojili na način da noćnu policijskupatrolu obavlja samo jedan policajac.
DUBROVNIK, 20. lipnja 2005. (Hina) - Sindikat policije Hrvatske najoštrije je danas osudio pokušaj ubojstva policijskog službenika Samira Osmančevića u Turnju kod Biograda i od MUP-a zatražio da u najkraćem roku utvrdi ima li odgovornosti načelnice Policijske postaje Biograd i drugih koji su službu ustrojili na način da noćnu policijsku patrolu obavlja samo jedan policajac.

To je na konferenciji za novinare u Dubrovniku rekao predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić.

Naveo je da se unatoč opetovanim zahtjevima za izmjenama zakonskih odredbi u cilju povećanja ovlasti i zaštite policijskih službenika još ništa konkretno nije učinilo.

U proceduri je izmjena Zakona o policiji, ali, u Sindikatu, rekao je, sumnjamo da će se s time išta postići.

"U MUP-u ima jako puno nesposobnih ljudi koji očito ne znaju planirati službu te stoga Sindikat od MUP-a, a osobito od Ravnateljstva policije zahtijeva hitne mjere kako bi se to onemogućilo jer nije u skladu s pravilima policijske struke.

Krajnje je vrijeme da se policija depolitizira i da počne raditi svoj posao kako treba, poručio je Jagić.

Mještanin Turnja, u alkoholiziranom je stanju, 19. lipnja ispalio nekoliko hitaca iz automatske puške na policijsko vozilo u ophodnji, pri čemu je ranjen policajac Osmančević.

Prema izvješću Policijske uprave zadarske, prije nego što je pucao u policijsko vozilo, napadač je nekoliko puta nazivao policiju i žalio se na preglasnu glazbu iz obližnjeg diskokluba. Na sve dojave policija je izlazila, ali je utvrdila da su lažne.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙