FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 20. lipnja

ZAGREB, 19. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 20. lipnja.
ZAGREB, 19. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 20. lipnja.

RIJEKA - Sjednica vladina Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog programa za Rome, kojom će predsjedati potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor (Grand hotel Bonavia u 12,30 sati). Prije sjednice Kosor će s članovima Povjerenstva posjetit romska naselja Rujevica i Mihačeva Draga (u 10 sati). Također će se sastati s predstavnicima Vijeća romske nacionalne manjine grada Rijeke, Zajednice Roma "Romsko jedinstvo Primorsko-goranske županije" i Udruge žena Romkinja "Bolji život" (Blaža Polića 2 u 11,30 sati).

SISAK - Konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije na kojoj će biti izabrano novo vodstvo i izvršna vlast (u Gradskoj vijećnici u 10 sati). Najviše mandata u toj županiji, njih 19 od ukupno 49, na lokalnim je izborima osvojila je koalicija "Srcem za promjene" koju čine SDP-HNS-HSS-LS i SDA. Nakon postizbornog koaliranja s HSU-om i SDSS-pm osigurala je većinu od 25 vijećnika. Kandidat koalicije za župana je Marina Lovrić (SDP). Koalicija HDZ-HSLS-DC-DSU osvojila je 16 mandata, a HSP 8 vijećnička mjesta.

ZAGREB - Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava (HHO) predstavlja godišnji izvještaj o radu za 2004. godinu. Izvještaj uz ostalo obuhvaća vladavinu prava, izbore, manjine, medije i europske integracije (Centar za ljudska prava, Ulica kralja Držislava 6 u 10,30 sati).

OSIJEK - Sjednica Senata Sveučilišta Josipa Jurja Storssmayera na kojoj će se birati rektor ( Rektorat, 11 sati). Jedini kandidat za tu dužnost je sadašnja rektorica Gordana Kralj. Na sjednici će uz ostalo biti riječi i o upisnim kvotama za sljedeću akademsku godinu.

ZAGREB - U povodu Dana državnosti bit će otvorena izložba "Djelovanje Hrvatskog Crvenog križa u miru i ratu" na kojoj će biti izloženo 50 plakata (zgrada Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6, Mala vijećnica u 12 sati).

ZAGREB - Potpisivanje Ugovora o međusobnoj suradnji nacionalnih kazališta. Ugovorom se uz ostalo utvrđuju obveze međusobne suradnje na razmjeni predstava. Potpisat će ga ministar kulture Božo Biškupić i intendanti hrvatskih narodnih kazališta iz Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka (Ministarstvo kulture, Runjaninova 2 u 11 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige za djecu i odrasle "Moj prvi hrvatski rječnik". Uz standardno tiskano izdanje bit će predstavljeno i izdanje na brajici kojeg je priredio Centar za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek" (Knjižnice Grada Zagreba, Starčevićev trg 4 u 12,30 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Dubravka Dadić

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙