FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena disertacija bl. Ivan Merza na Katoličkom sveučilištu u Parizu

ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Francuska katolička izdavačka kuća "LeCerf" u Parizu objavila je doktorsku disertaciju bl. Ivana Merza outjecaju liturgije na francuske pisce kojom je postigao doktorat izfilozofije na Sveučilištu u Zagrebu 1923., izvijestila je danasPostulatura za kanonizaciju bl. Ivana Merza.
ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Francuska katolička izdavačka kuća "Le Cerf" u Parizu objavila je doktorsku disertaciju bl. Ivana Merza o utjecaju liturgije na francuske pisce kojom je postigao doktorat iz filozofije na Sveučilištu u Zagrebu 1923., izvijestila je danas Postulatura za kanonizaciju bl. Ivana Merza.

Tim povodom Visoki liturgijski institut Katoličkog sveučilišta u Parizu (Institut Catholique) organizirao je (25. svibnja) predstavljanje knjige i okrugli stol o disertaciji bl. Merza. Petorica francuskih profesora iz Pariza, Strassbourga i Caena, govorili su o bl. Ivanu Merzu i njegovom znanstvenom djelu koje je u francuskoj katoličkoj javnosti pobudilo zanimanje.

Okrugli stol otvorio je novi rektor pariškog Katoličkog sveučilišta Joseph Maila te u pozdravnom govoru istaknuo vrijednost disertacije Ivana Merza i njezine tematike za francusku katoličku kulturu. Dodao je kako je bl. Ivan Merz most koji spaja francuski i hrvatski narod i njihove kulturne i vjerske vrijednosti.

Papa Ivan Pavao II. proglasio je 22. lipnja 2003. u Banjoj Luci blaženim katoličkoga laika Ivana Merza (1896.-1928.).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙