FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 20. lipnja

ZAGREB, 19. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 20. lipnja.
ZAGREB, 19. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 20. lipnja.

ZAGREB - Tvrtka Autocesta Rijeka-Zagreb promotivno će predstaviti nove mogućnosti plaćanja cestarina sa smart karticama, kao i tri nova čeona cestarinska prolaza kod Lučkog na dionica Zagreb - Karlovac autoceste Zagreb-Rijeka. Lani je ovom dionicom dnevno prolazilo u prosjeku 25.000 vozila, dok je u ljetnim mjesecima taj prosjek iznosio više od 43.600 vozila, a rekordni dnevni promet bio je 31. srpnja lani sa 61,5 tisuća vozila. Čeoni cestarski prolaz Lučko sada ima ukupno 15 prolaza. Tvrtka je na cijeloj autocesti uvela elektronski sustav naplate cestarine. Udio bezgotovinskih oblika plaćanja u priljevu od cestarine trenutno iznosi 22 posto, uz kontinuirani trend porasta. Cilj je tvrtke postići da udio prihoda od bezgotovinskih oblika plaćanja do kraja godine dostigne 30 posto od ukupnog prihoda od cestarine. (10,30 sati, čeoni cestarinski prolaz Lučko, Jadranska avenija 6).

BRINJE - Hrvatska elektroprivreda (HEP) pustit će u pogon transformatorsku stanicu 220/35 kilovolta "Brinje", čija je rekonstrukcija trajala 10 mjeseci, od lipnja lani do travnja ove godine, a u nju je uloženo 55 milijuna kuna. Riječ je o najvažnijem energetskom čvorištu u Lici, a ovim je zahvatom osigurana pouzdana opskrba električnom energijom za sve potrošače u Lici, a posebno uređaja i postrojenja autoceste kroz Liku, uključujući tunele Mala kapela i Brinje (11 sati, krug trafostanice Brinje).

ZAGREB - Finacijska agencija (FINA) i list Poslovni dnevnik predstavit će publikaciju Analiza financijskih rezultata poslovanja poduzetnika RH u 2004., kao i Analizu financijskih rezultata poslovanja poduzetnika po županijama u prošloj godini. Također će biti predstavljene mogućnosti koje nudi FINA kao središnji informacijski sustav za potrebe gospodarstva i javnosti (10 sati, sjedište FINA-e, Koturaška cesta 43).

ZAGREB - Atlantic Grupa održat će konferenciju za novinare u povodu akvizicije proizvodne kompanije u Njemačkoj. Ne navodeći ime te kompanije iz Atlantic Grupe u pozivu kažu da je riječ o europskom lideru u svojoj kategoriji, čija se najpoznatija marka prodaje u 36 zemalja svijeta (hotel Regent Esplanade u 11,30 sati).

ZAGREB - Putnička agencija Željezničkog ugostiteljstva Croatia Express predstavit će nove i poboljšane usluge koje nudi u suradnji sa Hrvatskim željeznicama uz potporu Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka. (11 sati, hotel Porin, Jakuševac bb).

ZAGREB - U Hrvatskoj je u pravih četiri mjeseca ove godine izdano 4.065 građevnih dozvola, što je za 1,8 posto ili za 74 dozvole manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Istodobno je nešto izraženiji pad vrijednosti radova predviđen izdanim dozvolama, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Građevnim dozvolama izdanim u prva četiri mjeseca ove godine predviđen su radovi u ukupnoj vrijednosti od 6,48 milijardi kuna. Usporedi li se to sa podacima sa isto razdoblje prošle godine, vrijednost radova prema dozvolama izdanim u razdoblju od siječnja do travnja 2005. za 15,5 posto ili za 1,2 milijarde kuna je manja nego prema dozvolama iz istog vremena 2004. Građevnim dozvolama izdanim u prva četiri mjeseca ove godine predviđena je gradnja 6.644 stanova.

ZAGREB - Cijene poljoprivrednih proizvoda pri proizvođačima, iz otkupa i prodaje pravnih osoba te obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, u Hrvatskoj su u travnju zabilježile pad u odnosu na ožujak za 4,2 posto. U odnosu na isti mjesec prošle godine pak te su cijene porasle za 0,2 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙